Roku Kerinu i Anji Trišic Porecki delfin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni izuzetno loše vrijeme za plivanje, jaka bura i valovito more, nisu omeli plivacke maratonce, njih 106 (83 maratonca i 23 maratonke) iz šest zemalja, Austrije, Slovacke, Madarske, Italije, Slovenije i Hrvatske da u subotnje prijepodne na novoj lokaciji zaplivaju na desetom plivackom maratonu «Porecki delfin». Apsolutni pobjednici jubilarnog «delfina», pretposljednje utrke sezona koje se boduje za Kup Hrvatske u daljinskom plivanju «Cro cup», su 26-godišnji Slovenac Rok Kerin iz Ljubljane i 22-godišnja Puljanka Anja Trišic, clanica Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju «Porec». Za Kerina, koji je slavio i prije dvije godine, je ovo druga pobjeda na «Poreckom delfinu», dok je Trišic nakon 2002. i 2004. godine upisala vec treci naslov u Porecu.

Stazu dugu pet kilometara koja je od starta na plaži Pical vodila kroz uvalu Peškera, prema otocicu Barbaran, pa prema sjeveru gotovo do rta Materada, te natrag ka cilju na Picalu, Kerin je otplivao za 1:01.00 sat. Pobjednik je tako za oko dvije minute bio brži od drugoplasiranog Austrijanca Matthiasa Schweinzera i treceplasiranog najboljeg hrvatskog predstavnika na utrci Marina Milina iz Splita. Najbolji istarski predstavnik u muškoj konkurenciji, Vaso Vulin iz pulskog UPAS-a je zauzeo 14. mjesto sa oko 15 minuta zakašnjenja za pobjednikom.

Trišic je za prijeci istu stazu bilo potrebno 1:12.05 sat te je na cilj stigla sa oko 30-ak sekundi prednosti pred drugoplasiranom Slovakinjom Luciom Vachanovom i šest minuta pred treceplasiranom Splicankom Dinom Levacic. Od istarskih uspjeha po kategorijama Nikolina Jedrejcic je treca seniorka, Paula Klunic i Mia Buric (sve Porec) druga i treca medu mladim juniorkama, Stefani Valkovic (Pula) druga, a Julija Kordic i Filip ?idara (oboje Porec ) treci medu kadetima, te Ljiljana Ivešan prva, a Ana Baric (obje UPAS, Pula) druga medu veterankama do 39 godina. Ugledni gosti maratona bili su tri hrvatska plivacka velikana i bivša proslavljena reprezentativca, Krešimir Cac, Miloš Miloševic i Marko Strahija koji su podijelili nagrade najuspješnijima.


Podijeli: Facebook Twiter