Rokerska Tiha noc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmi "Christmas Rock Festival" održan na Badnjak u labinskoj Lamparni, ostat ce upamcen po cvrstom programu i zahvalnoj publici, što je bivše odlagalište rudarskih svjetiljki cinilo najboljim mjestom u gradu za docek Božica, naravno, izuzmemo li crkve.

- Manjih koncerata ima preko ljeta, ali ovo je dogadaj koji se ceka cijelu godinu. Imali smo dobar izbor grupa, ne vjerujem da je netko u Istri imao jaci koncertni program te noci, rekao je Etijen Santaleza iz Soundcoda, organizatora festivala.

Središnji dogadaj bio je nastup rijecke skupine Let 3. Prije njih nastupili su domaci Crossads, pulski Mighty Zazuum i splitski Stillness, a nakon njih takoder labinski Mezcal Moon.

- U zadnjem periodu naši koncerti su presjek kroz našu karijeru, pa ce tako biti i ovaj put. Ovdje tradicionalno dobro prolazimo, Lamparna je super mjesto i dat cemo sve od sebe pred super publikom, rekao nam je u kratkom razgovoru pred nastup vokal skupine Zoran Prodanovic Prlja.

Tocno je prorekao: vec nakon nekoliko taktova letovci su uspostavili svoju specificnu komunikaciju s publikom. I možda se ona na trenutke zažilavjela, što je specificno za koncerte u Labinu, ali ubrzo ju je kreativna "drugarska" psovka ponovo izvela na pravi put, a to je freneticno gibanje i pjevanje s rukama, koji put i nogama, u zraku.

Možda su se obožavatelji skupine osjetili malcice zakinuti jer kostimografija nije obilovala onom raskošnom bizarnošcu na koju su navikli, ali nizanje hitova jedan za drugim nije dopuštalo da se o tome razmišlja.

Crossads, koji su na pozornicu stupili prvi, imali su zadatak zagrijati gledalište i u tome su uspjeli. Uspjeh je utoliko veci koliko je teško svirati pred domacom publikom. Zvuci psihodelicnog progresivnog rock metala Mighty Zazuuma zazvucali su neobicno dobro u ambijentu Lamparne i njihova je svirka ubrzala ulazak gostiju kojima se nije žurilo, pa su stajali pred vratima.

Možda zbog toga, a možda zato jer je publika vec postala nervozna ocekuju glavni dogadaj veceri, Stillnessov je hip-hop ostavio dojam dosadne i jednolicne glazbe. Ipak, oni koji su im poklonili više pozornosti ne mogu njihovom nastupu ništa prigovoriti.

Nakon Lete 3 do jutra je svirao Mezcal Moon, mlada grupa koje je prvi nastup imala na pozornici Kod špine u sklopu Labin Art Republike, ali sastavljena od iskusnih labinskih rokera: Maura Cernjula Move, Željka Glavicica i Maura Cernjula. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter