Rokalo se kao u devedesetima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prostorije pulskog kluba Uljanik sinoc su na "Tako smo to rokali 90-ih" bile tijesne za sve posjetitelje koji su se došli nostalgicno prisjetiti kako su oni to rokali devedesetih, ali isto tako i mladahne publike rodene devedesetih koji su došli vidjeti kako je to bilo dok njih nije bilo.

Ugodna promjena je bila za DJ pultom; umjesto iste set liste koju vrti DJ Hrky, Puljane je u delirij bacio DJ Alex Bijažic, koji je u devedesetima puštao glazbu u klubu Uljanik i Circolu. Opravdavši titulu vrsnog poznavatelja tadašnje scene, na podiju se tako moglo vidjeti raznoliko plesacko umijece, posjetitelji su odlicno reagirali na neke skladbe koje, kako su komentirali, su zadnji put "puštane" prije 10 godina. Poludeliricna publika uživala je u glazbi grupa poput Rage against the machine, Nirvana, Sepultura, Dead Kennedys, Sex Pistols i tako dalje. Takoder, u tadašnje vrijeme se izlazilo ranije i to tako što se okupljalo na popularnom Kaštelu da bi se vec od 22 sata bilo u Uljaniku ili negdje drugdje. Isti taj raspored je ponovio veci dio posjetitelja Uljaniku koji su se okupili u velikom broju vec oko 23 sata i "opicili" po devedesetim kao u dobra "stara" vremena.

Povodom preksinocnjeg rokanja po devedesetima Mihaela Tikvicki, Zlatko Gotovac i Mladen Medic pripremili su prikaz jednog dijela prikupljenog arhivskog materijala, a koji se sastojao od niza starih fotografija koji su prikazivane na video zidu dok su u pozadini posjetitelji energicnom zanosu mahali kosama, naguravali se, plesali i pjevali plafonu velike sale. Uvijek se tako nade ekipa koja bi slušala samo jednu vrstu glazbe, a s obzirom da je ovo preksinoc bilo rokanje po 90-ima, bilo bi bolje da je glazba bila raznovrsnija odnosno kompletno žanrovski pokrivena. Ipak su svi cvjetici razliciti glazbenih afiniteta u ovom velikom pulskom vrtu. Sve u svemu, bilo je zaista ugodno vidjeti starije generacije koje su se došli podsjetiti kako se to "picilo" u 90-ima, a da nema veze sa susretom generacija ili student partyjem cetvrtkom. I bilo je to zaista dobro rokanje po 90-ima.


Podijeli: Facebook Twiter