Rokaju Slayer, Everlast, Goribor i još 24 benda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji Rokaj Fest održat ce se 7. i 8. lipnja na Zagrebackom velesajmu, a na tri pozornice nastupit ce gotovo 30 domacih i stranih izvodaca. Popis izvodaca trenutno predvode Slayer, Everlast, Mastodon i Gojira, od domacih TBF, Urban&4 te regionalni Goribor, Damir Avdic i Laibach.

Iako organizatori najavljuju da ce Rokaj Fest i dalje njegovati glavnu festivalsku ideju o razlicitoj žanrovskoj ponudi, sudeci prema headlinerima, rijec je ipak o dominantno metal zvuku u njegovim razlicitim inacicama. No, potvrdom dolaska Everlasta, i regionalnih Goribora i Damir Avdica, Rokaj Fest dobiva i novi underground kolor.

Sudeci prema glavnim izvodacima; a posebno s kalifornijskim Slayerom, jednim od znacajnijih metal bandova svih vremena osnovanim prije tocno 30 godina, obnoviteljski Rokaj Fest bit ce glasan i energican.

Prvotno najavljivani americki Hatebreed ipak nece nastupiti na ovogodišnjem Rokaj Festu, i to zbog logistickih razloga; odgodili su pocetak svoje turneje koja pocinje tek 8. lipnja u Njemackoj, dan nakon zakazanog nastupa na Rokaj Festu. Ispricali su se putem svoje agencije domacim fanovima koji su s nestrpljenjem cekali njihov novi hrvatski nastup.

Inace, financijska kriza bila je službeno navedena kao razlog otkazivanja ovog festivala prije dvije godine. Pitanje je kako sada s novcem stoje stvari s obzirom na to da su prošlog tjedna organizatori službeno objavili javni poziv potencijalnim volonterima, tražeci "mlade, radišne, ambiciozne djevojke i mladice za niz razlicitih poslova u promo-teamu, info-punktovima, štandovima, na fizickim poslovima, u press centru, u backstageovima", uz rok prijave na [email protected] do 29. travnja, uz uvjet - stariji od 18 godina.

Popis izvodaca na Rokaj Festu

Trenutni popis izvodaca Rokaj Festa nudi u dva festivalska dana 26 izvodaca na Zagrebackom velesajmu, a organizatori najavljuju da ce iduceg tjedna objaviti konacnu listu:

Cetvrtak, 7. lipnja - TBF, Urban&4, Enter Shikari, Lagwagon, Skindred, Goribor, Damir Avdic, Nina Romic, Theophilus London, S.A.R.S., Quasarr, Pasi, Krankšvester.

Petak, 8. lipnja - Slayer, Mastodon, Gojira, Laibach, Everlast, Father, Igut, PipsChips&Videoclips, Deafness By Noise, Roots Manuva, General Woo, Tanker, Consecration. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter