Rok za rotor u Šijani opet produžen - do 15. srpnja

Veliko gradilište nikako da se zahukta
Veliko gradilište nikako da se zahukta

Kao što se očekivalo, a može se vidjeti i po stanju na gradilištu, kružni tok na ulazu u Pulu, u Šijani, neće biti gotov do 1. srpnja. Taj je rok postavio ministar prometa, pomorstva i veza Siniša Hajdaš Dončić prilikom posjeta Puli prije nešto više od mjesec dana.

Na naš upit, s obzirom da smo u neslužbenom razgovoru s radnicima na gradilištu saznali da će biti sretni ako radove okončaju do 15. srpnja, a moguće i 15. kolovoza, od investitora, Hrvatskih cesta, saznali smo da je rok doista pomaknut za dodatnih 15 dana, odnosno do 15. srpnja.

Valja podsjetiti da je nakon uvođenja izvođača radova u posao direktor Hrvatskih cesta Edo Kos najavio da će rotor biti izgrađen 1. lipnja (prvobitno je čak rečeno i 15. svibnja), a čak mjesec dana dodatnog roka, po ministrovim riječima, bio je znak da će izgradnja ući u turističku sezonu.

Sada, trećim prolongiranjem roka, evidentno je da samo Svevišnji može spasiti pulski promet u slučaju kiše tijekom turističke sezone. Tada Pulu zasigurno očekuje krkljanac, a teško da skorašnje otvaranje rive može to spriječiti. (piše G. ROJNIĆ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter