Rok Ministarstva teče, ECPD još - šuti

Prostori ECPD-a iza Augustovog hrama (M. ANGELINI/arhiva)
Prostori ECPD-a iza Augustovog hrama (M. ANGELINI/arhiva)

Krajem prošle godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pisanim je putem od Europskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih naroda (ECPD-a) zatražilo da odmah prestane s izvođenjem djelatnosti visokog obrazovanja, uključujući izvođenje studijskih programa stranih visokih učilišta.

Također, Ministarstvo je zatražilo da ih se o tome izvijesti u roku od 20 dana od primitka dopisa te naglasilo da ECPD ne smije više ni započeti s obavljanjem djelatnosti visokog obrazovanja prije nego što zadovolji zakonom propisane uvjete.

Ovih dana pokušali smo doznati je li se ECPD žalio na to rješenje Ministarstva te je li u međuvremenu možda zatražio i dopusnicu. No, do Gordane Ajduković, koja je preuzela ulogu odgovorne osobe ECPD-a, unatoč opetovanim pozivima, nismo uspjeli doći ni dobiti ikakvu valjanu informaciju. U prostorima koje imaju u Puli, iza Augustovog hrama, nismo zatekli nikoga.

Jučer smo zato iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobili odgovor po kojem je rok za dostavu očitovanja ECPD-a 20 dana od dana primitka dopisa.

"S obzirom da im je dopis upućen 18. prosinca 2013. te da ga ECPD nije mogao zaprimiti prije 19. prosinca, razvidno je da rok za dostavu očitovanja istječe najranije krajem ovog tjedna. Uzevši to u obzir, dužni smo poštovati činjenicu da navedena institucija još ima mogućnost slanja očitovanja, što do danas nije učinjeno", piše u odgovoru Ministarstva.

"U ovom trenutku bilo kakva djelatnost te vrste znači i pokretanje konkretnih mjera protiv pravne osobe", ističe se u odgovoru Ureda za odnose s javnošću Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter