Rojsu godinu dana zatvora ili rad za opće dobro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubo Ćesić Rojs osuđen je danas na Županijskom sudu u Zagrebu na godinu dana zatvora, koja će uz njegov pristanak biti zamijenjena radom za opće dobro, zbog toga što je nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri milijuna kuna duga.

Bivši saborski zastupnik, umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a bez plaćanja. Državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku, piše u presudi.

Rojs je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske.

Osuđen je na kaznu zatvora od godine dana koja će se, uz njegov pristanak, zamijeniti radom za opće dobro tako da će za jedan dan zatvora morati dva sata raditi za opće dobro.
 

Rojs: Žalit ću se do Strasbourga

Umirovljeni general i bivši pomoćnik ministra obrane Ljubo Ćesić Rojs, danas nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora koja uz njegov pristanak može biti zamijenjena radom za opće dobro, najavio je nakon izricanja presude da će se žaliti sve do Strasbourga, dok je njegov odvjetnik presudu ocijenio pravno neodrživom.

"Ne mogu me osuditi koliko ja mogu oprostiti", izjavio je Ćesić novinarima nakon što je na zagrebačkom Županijskom sudu na ponovljenom suđenju proglašen krivim što je 1999. otpisao oko tri milijuna kuna duga nogometnom klubu Hrvatskom dragovoljcu prema Ministarstvu obrane, te što je klubovima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine omogućio besplatno korištenje usluga u hotelima i restoranima vrijednih oko 200.000 kuna. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter