Rojnić predsjednik istarskih planinara do 2017.

Planinarenje (A. DAGOSTIN)
Planinarenje (A. DAGOSTIN)

Vladimir Rojnić iz Pule ponovno je jednoglasno izabran za predsjednika istarskih planinara na nedavno održanoj skupštini Istarskog planinarskog saveza u Lupoglavu.

Reizbor znači da će na čelu krovne planinarske udruge u Istri koja okuplja šest planinarskih društava ostati barem do 2017., budući da mandat traje četiri godine. Rojnić je skupštini podnio izvještaj podsjetivši na brojne aktivnosti tijekom godine te najavio da će težište rada IPS-a i dalje biti na planinarskoj infrastrukturi, izradi planinarskih karata te, ovisno o financijskim mogućnostima, na planinarskim objektima.

U suradnji s Odjelom za kartografiju riječkog HGSS-a, u tijeku je izrada planinarskog zemljovida "Ćićarija" na potezu od Slavnika do Suhog Vrha s istoka na zapad te Buzeta do Matulja od juga ka sjeveru koji je mapiran GPS uređajem. U planu je također izrada zemljovida istočne, pa zapadne i naposljetku središnje Istre. I budućih godina naglasak će biti na održavanju planinarskih oznaka na Istarskom planinarskom putu, ali i prvoj dionici Europskog pješačkog puta (Plovanija - Tar), organiziranju tradicionalnih planinarskih pohoda, obilježavanju značajnih obljetnica, edukaciji markacista (ovlaštenih osoba koje postavljaju planinarske oznake) te izradi baze podataka planinarskih putova.

Novi dopredsjednik IPS-a je Kristian Ružić iz labinskog Planinarskog društva "Skitaci", a tajnica Gordana Plavšić iz PD-a "Glas Istre". U novi nadzorni odbor su odabrani Dragan Drobnjak (PD "Elektroistra"), Damir Fabijančić (PD "Planik") i Livio Faraguna (PD "Skitaci"), sok su u sud časti angažirani Antun Filipčić iz PD "Glas Istre", Radovan Nežić iz PD "Planik" te Janko Erik iz PD "Pazinka". (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter