Rojc: Nezavisnom kulturom do pozitivnih promjena

Bit će govora i o postignućima Društvenog centra Rojc (M. ANGELINI)
Bit će govora i o postignućima Društvenog centra Rojc (M. ANGELINI)

"Nezavisna kultura i pozitivne promjene" naziv je tribine koja će se u četvrtak s početkom u 19 sati, održati u Dnevnom boravku u prizemlju Rojca.

Dio je to projekta "Suradnjom i znanjem za zajedničko dobro" koji provodi platforma udruga iz Rojca Čarobnjakov šešir, Seasplash, Monteparadiso, Armazonex, Zelena Istra, Suncokret i Savez udruga Rojca, a koordinira udruga Metamedij.

Konstruktivnom raspravom, kako piše u najavi, žele se naglasiti pozitivne promjene u kulturi na lokalnoj razini (usvajanje Kulturne strategije Grada Pule i osnivanje Odjela za kulturu Grada Pule), ali i potaknuti procese koji će doprinijeti uspostavljanju i funkcioniranju participativne i demokratske kulturne politike.

Irena Boljunčić Gracin, Kristina Nefat, Marino Jurcan i Ina Kihli iznijet će u uvodu analizu stanja u kulturi i položaj nezavisne kulture u kulturnim politikama, a sudionici tribine su i Davor Mišković, Jasmina Nina Kamber, Davor Uljanić, Mirjana Grahovac, Tatjana Ujčić i drugi.

Dan kasnije, u petak, u istom prostoru i također u 19 sati, održat će se tribina "Modeli razvoja nezavisnih kulturnih prostora u Hrvatskoj", koja je osmišljena je u sklopu projekta "Civilno-javna partnerstva u kulturi i hibridne institucije" koji financira Nacionalna Zaklada za razvoj civilnog društva, a na lokalnoj razini provodi Seasplash udruga u suradnji sa Savezom udruga Rojc.

Projekt okuplja predstavnike neinstitucionalne kulturne scene iz Zagreba, Splita, Rijeke i Pule koji upravljaju pojedinim prostorima u svom gradu te su svojim angažmanom ostvarili značajne rezultate na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

Sudionici tribine bit će Miljenka Buljević iz Centra za dokumentiranje nezavisne kulture (Booksa), Sanja Burlović iz Medike, Damir Batarela, predstavnik riječke Molekule, Nataša Kadin, predstavnica Doma mladih u Splitu, Irena Boljunčić Gracin koja će upoznati sudionike s postignućima Društvenog centra Rojc te Ina Kihli koja će se osvrnuti na proces razvoja utvrde Punta Christo. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter