Rogovicu spremaju smjenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da se sprema smjena aktualnog šefa Zracne luke Pula Bruna Rogovica dade se naslutiti iz današnje izjave istarskog župana Ivana Jakovcica da treba raspisati javni natjecaj za mjesto direktora pulskog aerodroma.

- Naš je stav da treba raspisati natjecaj i ocekujemo da ce Ministarstvo brzo donijeti odluku, odgovorio nam je Jakovcic u kratkom SMS-u na upit je li tocno da je na razini Županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture postignuta suglasnost oko raspisivanja natjecaja, što bi pak znacilo da je nezadovoljstvo aktualnim direktorom Rogovicem kulminiralo.

Jakovcic pritom nije otkrio detalje o tome kada bi natjecaj mogao biti objavljen i hoce li mu prethoditi smjena Rogovica. No, ovakav stav Županije otkriva da se rošada - dosad spominjana samo u kuloarima - ipak sprema.

O tome pak ni zucnuti nije htio predsjednik Nadzornog odbora Zracne luke Pula Valerio Drandic, koji tvrdi da se NO vec duže vrijeme zalaže za limitiranje direktorovog mandata na cetiri godine, nakon cega bi se glasalo o novom povjerenju.

Zamjenica predsjednika NO-a pulske zracne luke Jadranka Katarincic Škrlj potvrdila nam je da su se ovih dana resorno ministarstvo i Županija usuglasili o raspisivanju natjecaja. Dodala je i da je ocekivala da ce se o tome govoriti na zagrebackoj skupštini te da joj nije poznato zašto ta tema na kraju nije uvrštena u dnevni red.

Inace, ovo nije prvi put da se govori o smjeni celnog covjeka Zracne luke Pula, koji je, cini se, bar dosad svaki put uspješno uspio vodu natjerati na svoj mlin. Naime, još 2004. u nizu anonimnih pisama optuživalo ga se za nezakonito poslovanje, a Nadzorni odbor tada se složio da su pisma stvar nadležnih institucija, odnosno policije.

Direktor aerodroma Bruno Rogovic vec se duže vrijeme u razgovorima s novinarima ponaša kao da vodi privatnu firmu koju financira iz vlastitog džepa pa stoga nikome nije dužan polagati racune. Evo što je odgovorio na ponovljeno pitanje hoce li ipak na službeni put:

- Možda hocu, a možda i necu. Znate, ja jako puno putujem, a vas to ne treba zanimati, odriješit je bio Rogovic.

Saznajemo da bi u SAD trebao otputovati iduci tjedan, na sedam dana, te da je u veljaci ove godine bio u Bologni na usavršavanju - engleskog jezika. (D. BAŠIC PALKOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter