Rogovic kupuje najskuplje karte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je Sindikat Istre i Kvarnera još prije dvadesetak dana zatražio da nadležne inspekcijske službe procešljaju poslovanje pulske Zracne luke zbog gubitaka u poslovanju koji su se samo za prvih šest mjeseci ove godine popeli na 11 milijuna kuna, od nadzora još ništa. To nam potvrduju u nadležnom sindikatu podsjecajuci da ne odustaju od zahtjeva za smjenom direktora Bruna Rogovica koji je, po rijecima sindikalista, doveo aerodrom do ruba propasti. Neki u sindikatu vjeruju da Rogovica ocekuje ostavka jer bi se, tvrde, uskoro trebala održati prijevremena izvanredna skupština Zracne luke na kojoj bi Rogovic trebao biti smijenjen.

To nije potvrdio predsjednik Nadzornog odbora Zracne luke Valerio Drandic rekavši da nema nikakvih službenih informacija o održavanju prijevremene skupštine kao ni o (ne)provedenom inspekcijskom nadzoru. Direktora se ovih dana optužuje za novi propust. Kako doznajemo od nekih zaposlenika (podaci poznati redakciji), Rogovic je nedavno skupa s još jednim kolegom otputovao u Nizozemsku gdje je posjetio sjedište tvrtke od koje je aerodrom kupio novi sustav za pregled prtljage.

"I dok Zracna luka grca u dugovima, direktor je za sebe i kolegu putem jedne pulske agencije, a na racun Zracne luke, kupio dvije karte za let iz Pule do Kölna po cijeni od 600 eura, dok je za isti let putem iste kompanije karte moguce kupiti u Zracnoj luci po cijeni od 100 eura po osobi. To dovoljno govori koliko je direktoru stalo do štednje i koliko ga se uopce tice situacija u kojoj se nalazi pulski aerodrom", veli naš sugovornik. Dodaje da bahato ponašanje potvrduje i cinjenica što usprkos velikim gubicima u poslovanju Rogovic i dalje dnevno troši po tisucu kuna za ruckove.

O svemu pitamo Rogovica koji tvrdi da su podaci vezani uz zrakoplovne karte u potpunosti krivi. "Netocni su iz razloga jer su navedene karte kupljene direktno od niskotarifnog prijevoznika putem interneta, što je ujedno i najjeftinija opcija na tržištu. Vezano uz trošak reprezentacije, navedeni iznos takoder nije tocan", rekao je Rogovic ne precizirajuci koliko dnevno troši na prezentaciju. Iako je prethodno u telefonskom razgovoru rekao da dodemo do njega da bismo se uvjerili koliko je karte platio, na što smo mu rekli da nam placeni odrezak može faksirati, to nije ucinio te je potom u pisanom odgovoru rekao da je karte kupio putem interneta.


Podijeli: Facebook Twiter