Rogini Porec, Vreceru "Proljece"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon drugih mjesta u prvoj i drugoj etapi, Radoslav Rogina napokon je uspio dosegnuti i vrh pobjednickog postolja u trecoj etapi kojom je u nedjelju okoncano 7. Istarsko proljece u biciklizmu.

Slavio je Varaždinac u dresu "Loborike" u 130 kilometara dugoj dionici od Pazina do Zelene lagune u Porecu, u sprintu manje skupine od cetiri vozaca ispred Slovenaca Blaža Furdija (Sava), Jana Tratnika (Zheroquadro radenska) i Roberta Vrecera (Perutnina).

Vrecer je pak obranio žutu majicu i postao pobjednikom utrke s 18 sekundi prednosti nad Furdijem i 24 nad Roginom koji je tako po peti put završio medu prvom trojicom u ovoj utrci. Aktualni cestovni prvak Hrvatske osvojio je i drugo mjesto u poretku prolaznih ciljeva iza Blaža Furdija, dok je najbolji brdaš na utrci Austrijanac Harald Tötschnig (Tyorl).

U posljednju se etapu ušlo s Vrecerom na vrhu poretka, Furdijem na drugom mjestu s 25 sekundi zaostatka te s Nizozemcem Keldermanom (Rabobank) i Roginom koji su na diobi treceg mjesta zaostajali 34 sekunde.

Vodeca cetvorka, na cesti od Motovuna do Tinjana preko Karojbe dodatno je pojacala "gas" tako da su na prolaznim cilju u Tinjanju, gdje je Furdi nadjacao Vrecera i Tratnika, imali opet više od minute prednosti. U tom trenutku svi su bjegunci osigurali svoje pozicije u ukupnom poretku, ali je Rogina za razliku od vodeceg Vrecera i drugoplasiranog Furdija bio "najviše gladan" nakon dva druga mjesta.

U sprintu za etapnu pobjedu Rogina je ušao u cilj uzdignutih ruku ispred Furdija, Tratnika i Vrecera koji je takoder slaveci ušao u cilj.


Podijeli: Facebook Twiter