Rogina: Ovaj put nismo imali srece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 1.171 kilometar okoncana je biciklisticka utrka Tour de Qinghai Lake, na kojoj je clan "Loborike" Radoslav Rogina osvojio drugo mjesto.

Lani je Varaždinac, takoder u dresu prvaka Hrvatske, na istoj utrci osvojio cetvrto mjesto. Ove se godine popeo za dvije stepenice, ali ipak nije sasvim zadovoljan.

- Da su nam prije starta utrke ponudili drugo mjesto prihvatili bismo ga s veseljem, ali ovako nakon pobjede u prvoj etapi i vodstva u ukupnom poretku više od pola utrke, ostaje mi gorak okus jer znam da sam trku mogao dobiti, ali na žalost, izgubili smo je na banalan nacin. Ne bi mi bilo žao da nisam bio jedan od najjacih vozaca i izgubio prvo mjesto tamo gdje snaga odlucuje. Ovaj put nismo imali srece. Moram pohvaliti ekipu, koja je izvrsno obavila svoj posao. Uz momcad konacnog pobjednika bili smo najaktivnija ekipa tijekom cijele utrke, rekao je Rogina.

Žal za propuštenom prilikom prisutna je i kod  Glivara.

- Kad se sve uzme u obzir, dobro je i drugo mjesto, jer je to plod dobrih visinskih priprema u Livignu kao i poznavanja staze nakon prošlogodišnjeg iskustva na toj utrci. Iranci su bili fenomenalni i valja im cestitati na pobjedi. Cestitali su i oni nama te nas pozvali na dvije utrke koje oni organiziraju u svibnju iduce godine, rekao je sportski direktor Sreck oGlivar.

Osim Rogine, "Loborika" ima još jednog vozaca u krugu najboljih - Tomislav Danculovic bio je deseti.

Posljednja dionica, koja je prakticki bila revijalnog karaktera i duga svega 66 kilometara, pripala je Irancu Sohrabiju.

Konacni poredak: 1. Hossein Askari (Iran, Tabriz Petrochemical) 26:54.49, 2. Rogina +0.44, 3. Kiel Reinen (SAD, Jelly Belly) 1.19, 10. Danculovic 2.12, 32. Miholjevic 26.21, 39. Kišerlovski 30.37, 45. ?urasek 35.45, 84. Blaževic 1:06.15, 91. Demarin 1:13.02.


Podijeli: Facebook Twiter