Rogina opet drugi u starom Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenac Luka Mezgec, clan kranjske "Save", pobjednik je prve etape osme medunarodne biciklisticke utrke Istarsko proljece. Mezgec je dionicu dugu 137 kilometara od Poreca do Labina, vozeci prosjecnom brzinom od 42,067 km/h, prešao za 3:15.24 sata. S tri sekunde zaostatka za pobjednikom, ali i 14 sekundi prednosti pred glavnom skupinom biciklista, nakon završnog uspona k trgu u labinskom starom gradu, drugi je ciljem prošao Radoslav Rogina iz "Loborike Favorit", jednako kao i prošle godine kada je zaostao za, takoder Slovencem Blažom Furdijem. Slovencu Janu Polancu iz "Radenske" pripalo je trece mjesto u vremenu Rogine.

Premda je tijekom etape, vožene po oblacnom, ali za natjecanje pogodnom vremenu, te suhom kolniku, bilo nekoliko neuspješnih pokušaja bjegova, utrka nije bila pretjerano borbena. Nakon 76 odvoženih kilometara u Vodnjanu su se od skupine odvojila tri vozaca, a medu njima je uz jednog Rusa i Slovenca bio i Massimo Demarin iz "Loborike Favorit" te su u jednom trenutku imali i 45 sekundi prednosti. No nakon 26 kilometara bijega kod Žminja ih je ulovila glavna skupina. U završnim kilometrima etape, u Štrmcu pred Labinom, i Talijan Emanuele Bindi iz pazinskog "Meridian Kamena" bio je 30 metara u prednosti pred glavnom skupinom, no i on je ubrzo "progutan" tako da je pitanje pobjednika odlucio vec opisani uspon k starom Labinu.

- Trebao bih drugim mjestom biti zadovoljan, no nakon što sam i lani na ovoj etapi bio drugi, nisam sasvim zadovoljan jer se nikako ne uspijevam popeti na najvišu stepenicu pobjednickog postolja, rekao je po prolasku kroz cilj Rogina. "Nisam baš siguran da se na utrci išta da više uciniti što se ukupnog pobjednika tice, no subota je novi dan i vidjet cemo kako ce se stvari razvijati."

Subotnja druga, ujedno i najduža etapa utrke od 157 kilometara vozi se od Vrsara do Motovuna. Start je u 11 sati, a staza etape prolazi kroz Limski kanal, Rovinjsko Selo, Rovinj, Bale, Sošice, Kanfanar, Žminj, Lokvenšcak, Gacišce, Pican, Potpican, Kršan, Šušnjevicu, Dolenju Vas, Lupoglav, Buzet i Istarske toplice, dok se najbrži biciklisti na cilju u Motovunu ocekuju oko 14.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter