Roger Waters snima novi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roger Waters, najpoznatiji po svojoj karijeri u legendarnom sastavu Pink Floyd, potvrdio je da snima novi rock album, prvi nakon dva desetljeća.

Posljednji rock album 'Amused to Death' snimio je 1992., a 2005. objavio je operu u tri čina "Ca Ira". Trenutna verzija novog, još neimenovanog albuma čiji je demo Waters završio, sadrži 55 minuta materijala, otkrio je glazbenik za časopis 'Rolling Stone'.

Najavljeni album će biti njegov ukupno peti solo album, te četvrti u rock žanru. Iako nije želio otkrivati previše detalja, Waters je kazao da na novom albumu ima i pjesama i teatra te da je osmišljen kao radio drama. "Ima likove koji međusobno razgovaraju i ima zadatak. Govori o starcu i djetetu koji pokušavaju shvatiti zašto se ubijaju djeca", rekao je Waters.

Nije siguran u to hoće li i novi album biti popraćen turnejom. Naime, Waters je u rujnu završio svoju 219 koncerata dugu 'The Wall' turneju u sklopu koje je dva puta posjetio Hrvatsku, Zagreb 2011. i Split ove godine. Za popularni glazbeni časopis, 70-godišnji je glazbenik otkrio da se povukao nakon završetka te turneje, ali i da činjenica da ne mora izlaziti van i nastupati svake večeri predstavlja neku vrstu olakšanja. 

Ipak, odbio je isključiti mogućnost oživljavanja 'The Wall' turneje u nekom trenutku u budućnosti. "Ne razmišljam trenutačno o tome. Ali to ne znači i da neću. Mislim da postoji publika", dodao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter