Rog otvorio Festival komorne glazbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zvucima roga i klavira Denisa Goldina i Massimiliane Brajkovic pocelo je 11. izdanje Festivala komorne glazbe "Pulski glazbenici Puli" Hrvatske i Istarske glazbene scene mladih u crkvi sv. Franje.

Od 7. do 18. lipnja petkom ce se u tom prostoru publici predstavljati glazbenici koji su svoje formiranje poceli u Puli, a takav je slucaj i s prvim festivalskim gostima, nekadašnjim ucenicima pulske Glazbene škole, današnjim profesorima u toj ustanovi. Za svoj su zajednicki nastup Goldin i Brajkovic pripremili kompozicije R. Straussa, F. Lhotke i R. Gliera.

Buduci da su prilike za susret s rogom rijetke ovaj se koncert mogao doživjeti kao atraktivna priredba, no prostor crkve franjevackog samostana nije se pokazao najboljim izborom za ovakvu instrumentalnu kombinaciju. Zvuk roga do slušatelja je dopirao teško i mutno, dok se klavir Massimiliane Brajkovic na trenutke jedva nazirao. Iz tih je razloga njihov glazbeni dijalog u konacnici zvucao nerazumljivo. Valja, medutim, naglasiti da je repertoar bio zanimljiv i inspirativan - pa stoga treba pozdraviti ovaj doprinos njegovoj afirmaciji.

U sklopu ovog festivala sljedeci je na redu koncert sopranistice Miljenke Grdan i pijanista Jakše Zlatara, koji ce na pozornicu crkve sv. Franje doci 21. svibnja u 20.30 sati. Ulaz je slobodan.


Podijeli: Facebook Twiter