Rodoljub Kosić kandidat za gradonačelnika Poreča

Rodoljub Kosić kandidirao se za porečkog gradonačelnika (J. PREKALJ)
Rodoljub Kosić kandidirao se za porečkog gradonačelnika (J. PREKALJ)

Rodoljub Kosić, aktualni direktor gradskog komunalnog poduzeća Usluga i bivši porečki gradonačelnik, na skupu za građane održanom danas poslijepodne u porečkom Obrtničkom domu i službeno je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika.

Kosić će na predstojeće lokalne izbore za čelnog čovjeka Poreča ići kao nezavisni kandidat, a imat će podršku udruge građana Parenzana i kandidata za župana Damira Kajina, koji su se također, uz još šezdesetak okupljenih odazvali skupu.

Kosić je na predstavljanju podsjetio na rezultate postignute za vrijeme svog prijašnjeg mandata, u periodu od 1997. do 2001. godine, u kojem je, kako je istaknuo pokrenut projekt Doma za starije i nemoćne, kompleks Eufrazijane uvršten na listu svjetske baštine, pokrenute manifestacije poput Porečkog delfina, te projekti poput odlagališta otpada Košambra te se založio da Poreč postane stalni domaćin Vinistre. Podsjetio je i na aktualni projekt izgradnje sustava za izgradnju otpadnih voda porečkog priobalja koji će se financirati europskim novcem.

- Kada se pitamo čemu zaokret? Mislimo da imamo kvalitetne rezultate, ali možemo još puno toga napraviti. Kad smo išli u ispitivanje ići u sve ovo ili ne, radili smo anketu na uzorku od 600 ispitanika na području Poreča, koji su na pitanje je li došlo vrijeme za promjene njih 47 posto reklo "da", a na pitanje idemo li u pravom smjeru 39 posto ispitanika odgovorilo "ne". I zato se želimo postojećoj i budućim vlastima staviti na raspolaganje da nam svima bude bolje. Pozivamo sve da se uključe u ove projekte zajedništva.

Mi ćemo sa svima porazgovarati i saslušati ih, želimo pomoći u stvaranju pretpostavki da dođe do većeg zapošljavanja i jačanja malog poduzetništva u gradu. Želimo animirati građane da nas svojim prijedlozima, sugestijama i kritikama usmjeravaju, rekao je Kosić.

Dodao je kako od sutra počinju službeni razgovori oko oformljivanja nezavisne liste, te podsjetio da će od ponedjeljka početi djelovati njegova službena web stranica, a bit će i dostupan u prostoru na Trgu slobode 6.

Okupljenima se obratio i Stevo Žufić, kao jedan od predstavnika Parenzane, koji se osvrnuo na promjenu gospodarskog koncepta u gradu i potrebu za jačanjem malog poduzetništva, kao jednom od smjernica njihova programa. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter