Rodoljub Kosić izašao iz IDS-a

Rodoljub Kosić (Snimila Jelena PREKALJ)
Rodoljub Kosić (Snimila Jelena PREKALJ)

Bivši porečki gradonačelnik i aktualni direktor komunalnog poduzeća Usluga Rodoljub Kosić danas je priopćenjem obavijestio javnost da odlazi iz IDS-a. Glas Istre je već objavio nakanu Kosića da se u svibnju opet natječe za funkciju gradonačelnika, ali ovaj put kao nezavisni kandidat. Neslužbeno doznajemo da će ga kandidirati udruga građana Parenzana, što nam  Kosić nije potvrdio jer je bio nedostupan.

"Od srca se zahvaljujem svim članovima IDS-a s kojima sam u ovih 16 godina uspješno surađivao, davao svoj doprinos i proveo nezaboravne trenutke radeći za dobrobit našega grada. Želim vam puno uspjeha u vašem daljnjem djelovanju unutar IDS-a. Procijenio sam da je sazrijelo vrijeme za zaokret u lokalnim programima, između ostalog i uključivanjem većeg broja stručnih i mladih potencijala u iznalaženju novih putova za vraćanje staroga sjaja gradu Poreču", piše u njegovom oproštajnom priopćenju od stranke koja ga je dovela na čelnu poziciju Poreča u mandatu od 1997. do 2001. Kosić je na čelu Usluge od 2008.

Predsjednik IDS-a Eđidio Kodan kazao je da od Kosića još nisu dobili službenu obavijest, ali saznao je za to vidjevši njegovo priopćenje vidio na gradskim internetskim portalima. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter