Roditelji traže smjenu ravnateljice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dio roditelja polaznika Centra "Lice Faraguna", škole za djecu s posebnim potrebama, nezadovoljan je radom ravnateljice Suncane Jokic i traži njenu smjenu. U tom ih zahtjevu podržavaju zaposlenici škole, ali ne i drugi dio roditelja koji je zadovoljan ravnateljicinim radom.

Popis vecih i manjih zamjerki na ravnateljicin rad mogao bi se svesti na zajednicki nazivnik: totalna samovolja. Jokic, navodno, uopce ne komunicira s roditeljima, a na svaki spomen nezadovoljstva reagira vrijedanjem i prijetnjama o premještanju djeteta u drugu ustanovu.

Optužuju je da je izletnicki minibus, kupljen sredstvima skupljenima u akciji "Kunica po kunica - kurjerica", nabavila bez konzultacija s roditeljima, a oni su bili za nabavku polovnog minibusa s ugradenom rampom za invalidska kolica.

Na teret joj se stavlja i svojevrsno zlostavljanje polaznika jer ih je, u okviru spomenute akcije, po ljetnim vrucinama vodila u Rabac gdje su prodavali svoje rukotvorine, a valja znati da vecina boluje od epilepsije.

Kada je rijec o dovodenju i odvodenju djece u školu, cini se da vlada pravi teror: treba ih dovesti tocno u 8.30 sati, inace slijedi neopravdani sat, dijete treba predati ucitelju na vratima bez zadržavanja, a po njega doci tocno u 12.20 sati, nikako prije jer su vrata zakljucana. Iz tih navoda implicira se najteža zamjerka, a to je nestrucnost jer, isticu roditelji, s djecom koja imaju posebne potrebe ne može se raditi tocno u minutu.

Ravnateljica stanuje u Puli, a na poslu u Labinu se cesto, tvrde nezadovoljnici, jednostavno ne pojavi, za što, kao i za sve drugo, nikome ne polaže racune.

Sindikalna predstavnica zaposlenika (takoder želi ostati anonimna) kazala nam je u telefonskom razgovoru samo da podržava zahtjeve roditelja.

Oni roditelji koji su zadovoljni u prvi plan stavljaju mogucnost da skrb o svom bolesnom djetetu dio dana nekome prepuste, odnosno ne obaziru se na eventualne poteškoce u tome.

Ravnateljici Jokic uputili smo pismeni upit za razgovor o navedenim pritužbama. - Izjavu za novine moci cu dati nakon održanih sjednica i donesenih zakljucaka Vijeca roditelja i Školskog odbora, stoji u njezinu odgovoru.

Nezadovoljni roditelji odlucni su da, ako je suditi prema pismu, Jokic bude smijenjena. Tvrde da su spremni ne voditi djecu u školu dok im se ne udovolji, ali i zatražiti pomoc od Centra za socijalnu skrb kao i od djecje pravobraniteljice.


Podijeli: Facebook Twiter