Roditelji svjedočili o maltretiranju Slavonke

Vjeran Šalov
Vjeran Šalov

Na suđenju Vjeranu Šalovu (32) i njegovoj supruzi Vanesi (31) iz Poreča na pazinskom sudu svjedočilo je jučer šest svjedoka, među kojima i roditelji oštećene 43-godišnje Slavonke. Bračni par Šalov se tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, sve u periodu od rujna 2015. do srpnja prošle godine u Poreču. Vjeran se nalazi u pritvoru od srpnja prošle godine te na rasprave dolazi u pratnji pravosudnih policajaca dok njegova supruga na suđenje dolazi sa slobode.

Posjeti u Sabunikama

Otac oštećene Slavonke jučer se više puta rasplakao tijekom svjedočenja, opisujući sudu u kakvom je šoku bio kada je vidio u kakvom se stanju njegova kćer vratila u Slavoniju. Opisivao je svoj odnos s kćerkom i njezinim sinom, odnosno svojim unukom, te govorio o onome što se događalo njegovoj kćerki dok je bila u Poreču kod Šalovih.

- Nakon što je kćerka otišla u Poreč nisam joj slao novce jer nisam imao kontakt s njom. Inače je vrlo radišna i marljiva. Iz Poreča se vratila doma bez zuba, s ozljedama čeljusti, uha… Bilo je strašno. Nisam znao da je imala problema u Poreču. Dok je radila kod Šalova u Sabunika supruga i ja smo je posjetili u dva navrata. Kod prve posjete je bila uzbuđena. Mjesec dana kasnije nenajavljeno smo došli u Sabunike, a tada je bila zbunjena. Naime, s nama su bile njezina sestra i unuka. No, ovog puta kćerka nije uopće izlazila iz kuhinje. Izišla je pred nas tek uz Šalove koji su mi tada rekli da će ju povesti sa sobom u Njemačku gdje misle otvoriti gostionu. Potom sam u jesen 2015. godine doznao da je otišla raditi u Poreč, a nazvala me tijekom zime i kazala mi da ne može više izdržati. Druga kćerka mi je savjetovala da idem na policiju i prijavim da tu ima nekih sumnjivih radnji. Policiji sam prijavio nestanak kćerke, a nakon kratkog vremena iz policije su me obavijestili da kćer ne želi kontaktirati s nama, izjavio je žrtvin otac u suzama. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter