Roditelji i ucitelji obnovili fasadu na OŠ Juršici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ucenici iz dvadesetak sela opcine Svetvincenat pohadaju osnovnu školu u Juršicima u zgradi izgradenoj 1932. godine. Fasada na školskoj zgradi posljednjih je godina pocela ubrzano propadati, pa su najkriticniji dio fasade i dvorišnog zida sanirani prošle godine.

Sada je u razdoblju od 30. ožujka do 3. travnja zahvaljujuci dobrovoljnom radu oceva i ucitelja škole sanirano i obojano procelje i stubišni dio školske zgrade, te drvene krovne grede.

- Na pocetku školske godine roditelji su pozitivno reagirali na zamolbu da sudjeluju u obnovi fasade škole u vrijeme proljetnih praznika, a Opcina je pokazala razumijevanje i obecala financirati nabavu potrebnog materijala. Odazvao se velik broj roditelja, njih dvadeset jedan, koji su dolazili kad god su mogli, koristili slobodne dane ili godišnji, ili su radili nakon posla.



Svi su oni pokazali da još uvijek postoji optimizam, volja, nesebicnost i spremnost na suradnju i tu su poruku poslali svojoj djeci. Veliko hvala svim ocevima i uciteljima na odazivu i pruženoj pomoci, a posebno bih zahvalila borbenoj šestorici Dragutinu Milovanu, Ivici Lukinu, Milanu Sandricu, Vedranu Vitasovicu, Draganu Gudicu i Ivanu Stanicu koji su zaista profesionalno odradili posao, rekla je ravnateljica osnovne škole Juršici Suzana Šegota.

Dodala je da ih još ceka obnova fasade na stražnjoj strani školske zgrade te popravak cijelog dvorišnog zida koji namjeravaju s vremenom oslikati ucenickim radovima. (P. S. M.)


Podijeli: Facebook Twiter