Rode Klepetan i Malena ponovno zajedno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavlja se jedinstvena prica o ljubavi i privrženosti dviju bijelih roda iz naselja Brodski varoš u Slavonskome Brodu - desetu godinu za redom s tri dana zakašnjenja u gnijezdo na dvorišnoj zgradi tamošnje osnovne škole sletio je rodan-Klepetan.

Vratio se svojoj Malenoj, rodi koja je prije 20 godina nakon pucnja talijanskih lovaca ostala slomljena krila, pa je brigu o njoj preuzeo dojucerašnji domar tamošnje škole, odnedavno umirovljenik Stjepan Vokic.

"Opet je frcalo granje po gnijezdu, a klepet kljunova odjekivao je ulicom", šali se Stjepan. Upravo je on najzaslužniji za uspjeh ove ljubavne price jer zimi brine da roda Malena ima hrane i da joj ne bude hladno. Onda u proljece zajedno cekaju Klepetana.

"Oni su mi kao druga obitelj. Ne mogu vam rijecima opisati kolika je to radost kada mi ptica dode iz tolike daljine i pozdravi, i ne boji me se", oduševljeno prica ovaj zaljubljenik u ptice. Prebrojao je kako je iz gnijezda Malene i Klepetana do sada odletjelo 40-ak roda pa ce i ove godine nestrpljivo cekati potomke.


Podijeli: Facebook Twiter