RockTarata: Žestoki spektakl kraljica i kralja rocka


Iako im je ovo bio premijerni nastup u ovom sastavu, Rock Queens - pjevačica Nataša Petrić Tasha, basistica Tea Tidić, gitaristica Tatiana Giorgi, bubnjarka Luana Racan i gitarist Alen Brentini - u stilu velikih zvijezda stigli su na Portaratu - dovezli su se džipom pred šator gdje su brojnu okupljenu publiku redari Crnog vjetra morali razmicati da bi glazbenici stigli do pozornice.

Uz zvuke Orffove "Carmine Burane" potom je počeo spektakl - pjesmom "Because of you" grupe Skunk Anansie startala je koncertna večer žestokog rock'n'rolla, a na repertoaru su se našle i skladbe grupa Jet, Jefferson Airplane, Anouk, Clash, AC/DC.

Ime grupe je sasvim prikladno odabrano - djevojke su suvereno gospodarile pozornicom, a tu se svojim scenskim nastupom i virtuoznim soliranjem sjajno uklopio Alen Brentini, koji je preuzeo i ulogu glavnog vokala u Bon Jovijevoj pjesmi "You Give Love a Bad Name".

Pjevačica Tasha i basistica Tea Tidić pokazale su i nešto drukčiju stranu ovog benda - jazzy intermezzom vokala i bas gitare, gdje su izvele "Fever" i "Hit the Road Jack", koje su u konačnici prerasle u furioznu izvedbu rock klasika "Wild Thing".

Koncertnu večer kraljice i kralj rocka završili su posvetom preminulom frontmanu KUD Idijota Branku Črncu Tusti te su izveli jedan od najvećih hitova benda - pjesmu "Za tebe", koju je i brojna publika zapjevala uglas s bendom.

Burnim aplauzima i ovacijama publika je dozvala Rock Queens i Alena Brentinija na bis te su oni izveli pjesmu "Weak" grupe Skunk Anansie i žestoku "Open Your Eyes" Guano Apesa.

Koncertnu večer otvorila je dobro poznata pulska grupa 052, koja je uz svoje brojne hitove predstavila i nove uratke poput "Princeza rock'n'rolla". Na repertoaru se našao i niz već dobro poznatih pjesama poput "052", "Novi dan", "Brod" i drugih, a publika, koja očito vrlo dobro zna njihove pjesme, uglas je pjevala sve pjesme s grupom 052.

Prije odlaska s pozornice, u znak smaka svijeta koji se trebao desiti 21. prosinca, Rock Queens i vlasnik Rock Caffea i organizator ove manifestacije Mirko Mocko simbolično su odbrojili kraj svijeta, otvorili šampanjac i poručili publici - stiže nam novo vrijeme, budimo bolji ljudi!

Nakon gotovo dvosatnog nastupa publika je dugim, bučnim aplauzom ispratila s pozornice Rock Queens i Alena Brentinija, a Pula je nakon više desetljeća napokon svjedočila da i žene - u ovom slučaju četiri kraljice i jedan kralj - mogu itekako žestoko prašiti rock. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter