Rockwoolove stipendije za najbolje učenike i studente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu projekta "Je li plava boja vaše latice?" kojeg tvornica Rockwool provodi već sedmu godinu za redom, u tvornici u Potpićnu, potpisani su ugovori o stipendiranju odabranih učenika i studenata. Između 118 pristiglih molbi izuzetne kvalitete, izabrano je pet studenata i četiri učenika srednje škole.

- U ovoj školskoj i akademskoj godini čast nam je biti partnerima ovih izuzetnih mladih ljudi, koji se ističu ne samo svojim akademskim postignućima, već socijalnim i emocionalnim kvalitetama, rekla je voditeljica regionalnog odjela za komunikacije i marketing Rockwoola, Anđelka Toto Ormuž, te nadodala kako je posebno ponosna što je tvornica Rockwool u mogućnosti da stipendira novih devet mladih ljudi koji su uz potrebno znanje morali imati i malo sreće pri dodjeli stipendija.

- Mišljenja sam kako smo se odlučili za one najbolje iz natječaja. Nanovo smo se rukovodili kriterijem u kojem je ključnu riječ imao uspjeh u obrazovanju te emocionalna i socijalna inteligencija, rekla je Toto Ormuž.

Studentska stipendija iznosi 30, a učenička 10 tisuća kuna, tijekom školske godine i zasigurno je od velike pomoći dobitnicima stipendija i njihovim obiteljima, ali služi i kao motivacija za daljnje postizanje izvrsnih rezultata.

Plava latica samo je jedno iz područja programa, koja služi kao doprinos lokalnoj zajednici. Kroz program "7 latica Rockwoolova cvijeta" do sada je uloženo više od 6,2 milijuna kuna u 244  projekata lokalne zajednice. Ugovore s novim stipendistima potpisao je direktor tvornice Rockwool, Aleks Fonović.

Novi Rockwoolovi stipendisti su: Neven Zulijani iz Nedešćine, student pete godine Studija grafičkog dizajna u Zagrebu. Iva Mikolić iz Pule, odlična učenica četvrtog razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Puli, Ardian Pantina iz Pićna, učenik trećeg razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu, Monika Mačkić iz Labina, studentica šeste godine medicine u Rijeci, Karlo Nežić iz Svetog Ivana, učenik trećeg razreda gimnazije u Buzetu, Jasmina Antolović iz Pazina, studentica geoinformatike na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, Marko Frankola iz Raše, student druge godine diplomskog studija procesnog i energetskog strojarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci, Valnea Vretenar iz Pićna, studentica druge godine solo pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu i Marino Voćanec iz Labina, učenik trećeg razreda Gimnazije Mate Blažine u Labinu. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter