Rockwool stipendira sedmero studenata


U tvornici kamene vune Rockwool Adriatic u Pićnu danas je održana je svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju sedmero studenata. Riječ je o desetoj, jubilarnoj generaciji u okviru projekta “Je li plava boja vaše latice” kojim se stipendiraju natprosječni učenici i studenti. Svaki od sedam studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna. Projekt je prepoznala i studentska udruga eSTUDENT koja ga je tri godine zaredom nagradila Zlatnim indeksom za najbolji program stipendiranja.

Ove godine je uvedena novina, kojom je osim financijske potpore, stipendistima omogućeno ne samo obavljanje plaćene dvomjesečne prakse već i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.

„Uključujući ovu 10. generaciju ukupno smo do sada stipendirali 87 izuzetnih mladih osoba u koje smo investirali nešto više od dva milijuna kuna. Namjerno kažem investirali, jer taj novac smatramo najboljom investicijom kako u njihov osobni razvoj tako i u razvoj cijelog društva. Vjerujemo da ćemo i ovoj generaciji biti dodatan poticaj da nastave s postizanjem iznadprosječnih rezultata, baš kao što smo to bili svim prethodnim generacijama“, izjavila je Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova.

Na svečanosti prisutnima se obratio i direktor tvornice, Aleks Fonović koji se osvrnuo i na poslovnu 2017. godinu: “Jako smo zadovoljni poslovnim rezultatima u ovoj godini je su još bolji od inače rekordne 2016. godine. Ali isto tako projekcije za 2018. godinu već sada govore da će sljedeća godina biti još bolja.

To je velikim dijelom rezultat povećanja opsega energetskih obnova zgrada i sve veće svijesti građana koliko je važno u fasade ugrađivati negorive materijale kao što je kamena vuna. Takvim zahtjevima tržišta ne bi bilo moguće odgovoriti bez truda naših vrijednih zaposlenika. Sljedeće godine ćemo zbog rasta poslovanja ulagati u proširenje skladišnih kapaciteta i parkirališta za kamione čime ćemo povećati razinu sigurnosti u prometu.”

Dobitnici ovogodišnji stipendija su Marko Vukić, Ivan Filiplić, Srećko Kokorović, Antonela Čolić, Aleksandra Krizmanić, Antonela Merlić i Marin Antolović. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter