Rockwool stipendira osam učenika i studenata

Osma generacija Rockwoolovih stipendista
Osma generacija Rockwoolovih stipendista

U sklopu projekta "Je li plava boja vaše latice?", koji Rockwool provodi već osmu godinu, jučer su svečano dodijelili prestižne stipendije odabranim učenicima i studentima. Između 129 pristiglih molbi, izabrali su sedam studenata i jednog srednjoškolca.

U osam godina za stipendiranje učenika i studenata Rokwool je izdvojio 1,64 milijuna kuna i sada imaju 70 stipendista. Na početku svečanosti direktor tvornice Aleks Fonović je čestitao stipendistima na iznadprosječnom uspjehu, najavivši ambiciozne planove tvrtke za 2016. godinu.

Osmu generaciju Rockwoolovih stipendista čine Adi Tufek iz Rovinja, maturant Srednje škole Zvane Črnje, Ana Zulijani iz Županića u općini Sv. Nedjelja koja je upisala 3. godinu predidplomskog studija na slikarskoj katedri Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Sandi Šupljina iz Tupljaka koji je na drugoj godini diplomskog studija strojarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci, Ivana Butković iz Grizili blizu Žminja, sveučilišni prvostupnik matematike Bernard Blagajčević iz Pule, Erik Škopac iz Labina, student 4. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Filip Špiranec te Katerina Černjeka koja dolazi iz Škropeti.

- Čast nam je biti partnerima ovih izuzetnih mladih ljudi. Godišnja studentska stipendija od 30 tisuća kuna i učenička od 10 tisuća kuna, što su najviše pojedinačne studentske stipendije u Hrvatskoj, sigurno će pomoći izabranim studentima i njihovim obiteljima, ali i poslužiti kao dobar motivator za daljnje postizanje izvrsnih rezultata. Plava latica samo je jedno od područja našeg programa doprinosa lokalnoj zajednici "7 latica Rockwoolova cvijeta", izjavila je Anđelka Toto-Ormuž. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter