Rockwool Pula - Šibenik 88:63


Košarkašice Rockwool Pule stigle su do prve pobjede u četvrtfinalu doigravanja A-1 lige. I bez pomoći lakše ozlijeđene Monike Bosilj, koju je trener Ivan Đukić odlučio poštedjeti napora, rockwoolice su s uvjerljivih 88:63 u Pattinaggiu svladale Šibenik i sad im preostaje da u subotu sličnu predstavu ponove na gostujućem parketu i, prema najavama, dvokorakom stignu do polufinalne vize.

Da su Šibenčanke najbolji izbor za protivnika u četvrtfinalu potvrdile su već prve dvije minute današnjeg susreta tijekom kojih su četiri domaće igračice jednom pogodile koš, na drugoj strani niti jednoj od gošći to nije pošlo za rukom i već je u tom trenutku bilo jasno da će jedina nepoznanica u ovom dvoboju biti s kolikim će se plusom u domaću korist on okončati. U osmoj minuti on je iznosio 15 koševa (24:9), a onda su i rockwoolice postale svjesne da im gošće na niti jedan način ne mogu zaprijetiti te je stiglo očekivano opuštanje. U napadu je još to i sličilo na nešto, ali zato je u obrani zavladao "propuh" što su fizički slabije i visinom inferiornije gošće, ni krive ni dužne, predvođene najefikasnijom igračicom susreta Klaudijom Periša iskoristile da tu razliku održe do "velikog odmora" (47:33).

Ni početak treće četvrtine nije previše promijenio sliku na parketu, a onda su Ivana Blažević i Lana Pačkovski povezale dvije trice, inicirale seriju 10:0 i domaća prednost otišla je napokon preko očekivanih "plus 20" (61:39). Minutu prije kraja treće četvrtine rockwoolice su imale 28 koševa više, najveću prednost na susretu (69:41), da bi potom pulski trener priliku pružio onim igračicama koje uglavnom griju klupu, što su gošće iskoristile da se spase rezultatske katastrofe. (Ivica CEROVAC)

Prva utakmica četvrtfinala doigravanja košarkašica, Rockwool Pula - Šibenik 88:63. Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 70. Suci: Terlević, Sušanj, Stanković (svi Rijeka).

ROCKWOOL PULA: Đukić, Pačkovski 18 (3-5), Mišić 2, Čičić 14 (2-2), Bedalov 8 (0-4), Percan 7 (1-2), Zubak 10 (2-2), Blažević 17 (0-4), Tešić, Bosilj, M. Ramljak 12 (2-3).

ŠIBENIK: Mašić 25 (2-3), I. Dujić, Šolić, P. Ramljak, Mišura 1 (1-2), Periša 27 (8-11), Di Maulo 2 (2-2), Ivančević, A. Dujić 6, Rončević 2.

Tri poena: Rockwool Pula 2/9 (Pačkovski, Percan), Šibenik 2/10 (Mašić, Periša).

 


Podijeli: Facebook Twiter