Rockwool dodijelio stipendije učenicima i studentima

Deveta generacija stipendista
Deveta generacija stipendista

U sklopu projekta "Je li plava boja vaše latice?" koji se provodi već devetu godinu zaredom, prekjučer je tvrtka Rockwool Adriatic dodijelila prestižne stipendije odabranim učenicima i studentima. Između 150 pristiglih molbi izuzetne kvalitete, izabrano je sedam studenata i četiri učenika. Dobitnici stipendija su Toni Juričić iz Labina, Katarina Belačić iz Male Maslenjače kraj Daruvara, Saša Šterpin iz Cerovlja, Matko Burul iz Labina, Marta Golja iz Pićna, Mario Bugarin iz Labina, Nikola Ardalić iz Pazina, Lara Brmbolić iz Pule, Luka Pastorčić iz Labina, Klara Crismanich iz Rovinja te Dino Hošnjak iz Pule.  

Stipendisti su rekli kako su im stipendije pokazatelj da netko njihov rad prepoznaje i cijeni te da su im motivacija za daljnji napredak. Istaknuli su kako će dobar dio stipendije uložiti u obrazovanje i nematerijalne vrijednosti. Studentska stipendija od 30 tisuća kuna tijekom akademske godine, kao i učeničke stipendije od 10 tisuća kuna tijekom školske godine zasigurno će olakša i pokrivanje troškova školovanja i njihovim obiteljima. 

Direktor tvornice Aleks Fonović čestitao je stipendistima na iznadprosječnom uspjehu.  

- Vaši rezultati pokazuju da ste vrijedni,uporni, svestrani. Vi ste snaga i budućnost ove zemlje. Vjerujemo da ćete biti uzor ne samo mlađima, već i starijima od vas, rekao je Fonović. 

- Ulaganje u zajednicu u kojoj djelujemo dio je naše korporativne kulture. Kada smo kao uspješna tvrtka partneri u različitim projektima usmjerenima u podizanje kvalitete života, svi zajedno stvaramo dodanu vrijednost. Nastavljamo ulagati u ljude jer su ljudi naša najveća korporativna vrijednost kojom pružamo novu viziju razvoja i optimizma, izjavila je voditeljica Rockwoolova regionalnog odjela za komunikacije i marketing, Anđelka Toto-Ormuž. 

Direktor tvornice predstavio je postignuća tvrtke u ovoj godini u kojoj se između ostalog, investiralo tri milijuna eura u zaštitu okoliša, te napomenuo kako se zahvaljujući ovoj kao i svim dosadašnjim investicijama zadovoljavaju rigorozne granične vrijednosti iz IPPC dozvole koje su na snazi od travnja ove godine. 

(A. ŠĆULAC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter