Rockwool dodijelio devet novih stipendija

Rockwoolovi stipendisti sa svojim domaćinima (R. SELAN)
Rockwoolovi stipendisti sa svojim domaćinima (R. SELAN)

Tvornica kamene vune Rockwool Adriatic svečano je dodijelila stipendije u školskoj i studijskoj 2013./2014. godini. Troje učenika stipendirat će s tisuću, a šestero studenata s tri tisuće kuna mjesečno.

- Samo obrazovani mladi ljudi mogu izvući Hrvatsku iz gospodarske krize u kojoj se nalazi. Vjerujemo u vas i u vašu sposobnost da učinite nešto više za našu zemlju, kazao je direktor Aleks Fonović pozdravljajući šestu generaciju stipendista ove tvrtke.

Na natječaj "Je li plava boja vaše latice?" ove se godine prijavilo 127 kandidata, što je nešto manje nego ranijih godina, ali je zato kvaliteta bila viša.

- Naši kriteriji za odabir su jako visoki, ali ove smo godine pored uspješnosti u školi ili na fakultetu u obzir morali uzimati neke druge momente. Nije isto kad imate kandidata koji ima sve ocjene 5,0 i samo to radi ili onoga koji je k tome angažiran u društvu, što znači da misli o tome kako pomoći drugima, objasnila je glasnogovornica Anđelka Toto Ormuž.

Među elitne Rockwoolove stipendiste svrstali su se srednjoškolci Nikola Benazić iz Pićna, Tea Butković iz Pule i Ermin Ismić iz Raše, zatim studentice medicine u Rijeci Tamara Fable iz Kršana i Nermina Piragić iz Nedešćine, studentica grafičkog dizajna u Zagrebu Martina Štrkalj iz Poličnika kod Zadra, student strojarstva u Rijeci Josip Krizmanić iz Pazina, student elektrotehnike u Rijeci Nikola Baćac iz Štrmca i Zrinka Lešić iz Pazina, koja u Zagrebu paralelno studira španjolski jezik i turkologiju te međunarodne odnose i diplomaciju.

Ukupan broj Rockwoolovih stipendista sada iznosi 53, a iznos koji je za njih izdvojen premašio je milijun kuna. Dio je to od ukupno 194 projekta putem kojih je tvrtka lokalnoj zajednici do sada pripomogla s više od šest milijuna kuna. Godina na izmaku bila je vrlo značajna za tvornicu, prije svega po tome što je dobila okolišnu dozvolu. Ulazak Hrvatske u Uniju poklopio se s prepuštanjem uprave domaćem menadžmentu na čelu s Fonovićem.

Kako je istaknula Toto Ormuž, Rockwool u ovom trenutku ima profil idealnog hrvatskog poduzeća: strani investitor, domaće sirovine i ljudski resursi, a 95 posto proizvodnje se izvozi. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter