Rock'n'roll matineja za pomoć udruzi Ruka šapi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadnjeg dana godine, u nedjelju, 31. prosinca, u pulskom Actors Studiju točno u podne počinje koncert pulskog rock cover tria CherryBombz. Kako kažu organizatori iz ovog pulskog kafića, bit će to zagrijavanje ne bi li se ispratilo staru godinu u velikom stilu, a članovi CherryBombza pak napominju da koncert ima i humanitarnu komponentu - naime, ulaz na koncert je besplatan, no humanitarnog karaktera, te pozivaju posjetitelje da u posebne kutije Udruge Ruka šapi ubace svoje dobrovoljne priloge.

Početak koncerta u podne

Kako kažu - neka svatko ubaci koliko novaca može, jer i najmanji novčani iznos velika je pomoć volonterima Udruge Ruka šapi, koji se brinu za napuštene mace i psiće, te novcem od donacija kupuju hranu i plaćaju troškove liječenja.

Pulski rock cover trio CherryBombz početkom mjeseca proslavio je velikim koncertom u Klubu Uljanik svoj peti rođendan. Grupu čine pjevačica i basistica Tea Tidić, gitarist Saša Mihael Ristić i bubnjar Ranko Matošević, a riječ je o glazbenicima koji iza sebe imaju više od desetljeća iskustva svirke u raznim bendovima – Tea Tidić u VIS The Thunderbirds, Junkers5, Leukkeemiaa, Supernaut, Ostaci zvuka, Vervet, Frank Get…; Saša Mihael Ristić u Aeon i Blackline, a Ranko Matošević u Rock Yu Band, Preludium i Rock Line.

Od osnivanja, CherryBombz su nastupali u brojnim klubovima i na raznim open air manifestacijama u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, a sviraju, kako kažu članovi benda, sve ono što im se sviđa. Tako se na njihovom repertoaru nalaze obrade pjesama rock, punk, metal i ex-yu sastava - grupa poput Iron Maiden, Ramones, Whitesnake, Motorhead, AC/DC, Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep, Partibrejkers, Atomsko sklonište, KUD Idijoti, Majke… Za koncert zadnjeg dana godine s njima će nastupiti i gosti iznenađenja.

Donacije hrane i dekica

Volonteri udruge Ruka šapi, osim što promoviraju prava životinja, rade i na zaštiti i zbrinjavanju napuštenih, zlostavljanih i bolesnih životinja, potiču pozitivan stav o udomljavanju, educiraju javnost o važnosti sterilizacije i kastracije životinja, provode projekt "Uhvati-steriliziraj-vrati", "Cijepljenjem i čipiranjem protiv napuštenih životinja" te "Nahranimo ih na ulici".

Svi koji žele i u mogućnosti su pomoći novčanom donacijom za hranu, pokrivanje veterinarskih troškova itd., mogu svoje novčane priloge uplatiti na račun Udruge Ruka šapi: IBAN: HR3524840081105307250, SWIFT CODE: RZBHHR2X

Ako netko pak želi donirati nešto (hranu za životinje, sredstva protiv nametnika, stare dekice, povodce, ogrlice...) ili pak želi volontirati ili postati privremeni udomitelj, može se javiti na broj 099/6708-275. (Nera SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter