Rockeri u zemlji cudesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prica Lewisa Carrolla o Alisi i njezinim pustolovinama u zemlji cudesa ove je godine doživjela pravi comeback. Sve je krenulo filmom o Alisi legendarnog Tima Burtona, cija je premijera održana krajem prošlog mjeseca u Londonu.

Prica, koju je Carroll napisao još davne 1865. godine, mnogima je poslužila i kao inspiracija, ukljucujuci i zagrebacki trojac Igor Jurilj, Dario Belic i Karla Andric. Oni su, naime, odlucili domace glazbenike, uz pomoc fotografije, smjestiti u Alisin svijet, a projekt su nazvali "Hrvatski rockeri u zemlji cudesa".

Tako je Josipa Lisac postala Crvena kraljica, Anda Maric Alisa, Davor Gobac dobio je ulogu Šašavog Klobucara, a u projektu su sudjelovali i Ida Prester, Ivanka Mazurkijevic, Ivan Decak, Demirel Pašalic i Tomislav Vukelic - Tomfa, Davor Sucic - Sejo Sexon, Aljoša Šeric i Jerko Maric.

Rezultat je 15 fotografija koje ce pocetkom travnja biti predstavljene na izložbi u Rockmarku u Zagrebu. Glavni realizator projekta je Igor Jurilj, njegova pomocnica je Katja Andric, a poznate je fotografirao Dario Belic.

- Igor je došao na ideju da to napravimo. Nama se to jako svidjelo i odlucili smo fotografirati poznate kao likove iz "Alise u zemlji cudesa". Poceli smo zvati diskografske kuce i tražili brojeve glazbenika da im predložimo suradnju, kaže Andric i dodaje da je izložba zamišljena poput price, odnosno kroz fotografije ce se moci pratiti Alisine avanture.

Za stajling poznatih zaslužni su Ivan Frišcic, Zvonimir Franic i Lisa Jericevich.


Podijeli: Facebook Twiter