Rock, rockabilly, irska glazba i Todorov humor

The Whiskeys otvaraju program 19. prosinca
The Whiskeys otvaraju program 19. prosinca

Nakon jednogodišnje stanke u Labinu ove zime opet kreće festival "Va kove zimi ni" u Rock Caffeu. Festival počinje u subotu 19. prosinca i trajat će do 10. siječnja a na njemu će nastupiti brojni bendovi i glazbenici. Na programu je deset glazbenih večeri a ulaz na sve nastupe je besplatan.

Najavljeni su nastupi glazbenih sastava različitih glazbenih smjerova od klasičnih rock covera, rockabilly glazbe, irske glazbe pa sve do bendova poput Zinedine Zidane, Zorana Mišića i Juraja Jurline te Todora koji će upriličiti svoj stand up show.

U petak 19. prosinca tako nastupaju The Whiskeys kojeg čine Zoran Mišić i Juraj Jurlina. Večer kasnije, na godišnjicu Rock Caffea, zasvirat će Zinedine Zidane i Ljunberg Trio. Na Badnjak nastupaju Muha, Veco & Company s repertoarom rock obrada. Još jedan cover sastav nastupa u petak 26. prosinca a to je riječki Jed Beckers Group. U subotu 27. prosinca opet će u Labin doći jedan bend iz Rijeke, ali ovaj praši rockabilly i ekipa se zove Good Rockin' Daddies. To je sve za ovu godinu, a u petak 2. siječnja 2015. publiku će na partyju nazvanim DJ Rocks The House zabavljati DJ Keđo. Prva subota 2015. godine u labinskom Rock Caffeu je rezervirana za irsku glazbu koju će izvoditi riječki Shamrock Trio a publiku će zabavljati i DJ Guta. Potom 5. siječnja u Rock Caffe publiku svojim urnebesnim humorom dolazi zabavljati Todor. Zadnja dva koncerta u sklopu programa "Va kove zimi ni" su akustični rabački cover duo Side Effects koji nastupaju u petak 9. siječnja, a u subotu 10. siječnja manifestaciju će zatvoriti riječki The Still Here, još jedan cover bend.

Prije dvije godine održan je prvi ovakav festival, a tada su u 11 dana nastupili brojni glazbeni izvođači poput Psihomodo Popa, Dječaka, Zabranjenog Pušenja, grupe Sane i drugih.

Organizator manifestacije je labinska Udruga IKS uz potporu Grada Labina, Radio Labina i Carbo Medije. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter