Rock na Portarati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rock Caffe i ovog ce se prosinca u grijanom šatoru na Portarati pobrinuti za program sacinjen od svirki, stand up nastupa, a bit ce i jedna modna revija. Program Rock na Portarati trajat ce od 18. do 31. prosinca, svakodnevno od 10 do 14 i od 18 do ponoci, iako ce šator s ugostiteljskom ponudom biti otvoren vec od 9 sati.

U organizaciji Rock caffea 21. prosinca nastupit ce Zdenka Kovacicek Blues Company koja ce izvoditi pjesme Janis Joplin, ali od ove dame hrvatskog bluesa cut cemo i nešto iz njene bogate autorske kolekcije. Kome je do energicnog rock 'n' rolla, doci ce na koncert pulske supergrupe Junkers5 koja nastupa 23. prosinca, dok grupa Dogma svira na Božic.

Dan kasnije sviraju Night Express, a 28. prosinca slijedi rock session. Iskusni simfo rockeri Drugi nacin predvodeni Brankom Požgajcem za koje je pulska publika prošle godine na koncertima pokazala da ih i dalje cijeni opet dolaze 29. prosinca tako da cemo opet cuti njihove standarde poput "Prode ovaj dan", "Lile su kiše" ili "Carstvo samoce".

Sick Swing Orchestra na Portarati ce sa svojim otkacenim jazzom, swingom i dixijem atmosferu podici 30. prosinca. Nece sve biti samo pjesma, odnosno svirka, jer ce se u srijedu 22. prosinca održati humanitarna akcija u suradnji s udrugom Ruka šapi uz nastup Night Expressa, dok ce se dva dana kasnije rock i moda spojiti se na Fashion nightu, a Todor ce opet zabavljati posjetitelje u šatoru u subotu 27. prosinca.

Iako se šator otvara vec 18. prosinca, prvi veci dogadaj kojim ce se službeno otvoriti Rock na Portarati održat ce se 20. prosinca, a bit ce to rodendanski koncertni maraton za 16 godina Rock Caffea na kojem ce se opet okupiti Manekeni, a uz njih ce nastupiti VIS The Thunderbirds i drugi.

Finale ce biti docek Nove godine koji ce Rock Caffe prvi put organizirati na Portarati pod nazivom "Koncertni rock vremeplov". Posjetitelje ce zabavljati gitaristicki duo Muha & Vedran, dok ce DJ puštati rock i blues iz razdoblja od 1970-ih naovamo.

Nece se prekinuti ni redovita zbivanja u Rock Caffeu, uz standardni Todorov Antistand Up Show cetvrtkom, koncertne veceri petkom te Acoustic Sessions svirke subotom, a ugostit ce i tri programa u sklopu 16. sajma knjige. U ovom prostoru nastupit ce 17. prosinca zagrebacka skupina Bob Rock te 24. prosinca blues trio koji predvodi Joe Kaplowitz.

Rock Caffe ce opet na Portarati zajedno s agencijom Avenue suorganizirati dvije obimne gastro manifestacije pa ce se 20. prosinca napraviti fritaja od 2011 jaja s domacim kobasicama, a 24-og ce se održati gradelada na kojoj ce se peci srdele.


Podijeli: Facebook Twiter