Rock 'n' Roč: TTRT na obroncima Ćićarije


Treće izdanje festivala "Rock 'n' Roč" održano u ročkom Domu kulture okupilo je tristotinjak ljubitelja rocka u ovaj mali gradić u istarskoj unutrašnjosti.

Krenulo je s novosadskim autorskim rock bendom Branimir i neprijatelji, koji su promovirali posljednji album "Život je tombola". Na tom je albumu pet novih, zrelijih i vrlo melodičnih pjesama, među kojima singl "Život je tombola" nastao u suradnji sa svjetski poznatim glazbenikom Manu Chaom s kojim je frontmen novosadskog benda Branimir Rosić surađivao na njegovoj posljednjoj turneji.

Nastavilo se s pazinskim TTRT-om, cover bendom koji iz koncerta u koncert sve bolje zvuče. Zapravo, oni su bili zvijezde večeri s obzirom da je samo nakon njih okupljena publika uz uzvike "Hoćemo još!" tražila bis koji zbog stroge satnice nije mogao biti održan. Sastavljeni od iskusnih glazbenika iz poznatih istarskih bendova zazivaju nove autorske stvari koje bi ih izdigle iz mase bendova koji sviraju tuđe uspješnice.

Uslijedila je jedna od najznačajnijih grupa svoga vremena - Atomsko sklonište koje je ipak s godinama izgubilo na svježini, ali još uvijek nisu za otpad i ugodno ih je čuti. Za kraj su uslijedili autorski hard rock bend Flanger Danger iz Pule te jedan od ponajboljih hrvatskih cover bendova "The Trio - ZZ Top cover bend" iz Karlovca. Dakle, publika je mogla poslušati niz kvalitetnih bendova hard rock, blues, metal i ska glazbe.

Zbog nesretne pogibije Marije Berković, bivše državne konjičke prvakinje, na koncertu su se prikupljale donacije za ranč "Dolina konja" iz Huma koji je vodila. Program je besprijekorno vodio Dražen Turina, poznatiji pod nadimkom Šajeta, koji je unio duha u pomalo učmalu atmosferu koncerta. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter