Rock koncert za Dan županije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dok su obljetnicu pazinskih odluka politicari i uglednici proslavili svecanim sjednicama i govorima, mladi Istrani svojoj su županiji odlucili pokloniti nešto drugaciji nacin proslave. Tako je u subotu u pazinskom Bocarskom domu povodom Dana Istarske županije održan veliki koncert na kojem su, izmedu ostalih, nastupili Nola, Belfast Food, Šajeta i KUD Idijoti.

Osim ovog koncerta, u koordinaciji Savjeta mladih Istarske županije u subotu su u Pazinu održani okrugli stol na temu "Volonterizam i aktivizam mladih" te turnir u stolnom nogometu.

Koncert je poceo nastupom mladih istarskih bendova Blues Traina, Carpe Diema, De Deusa i Tatanke koji su obradama rock, blues i metal klasika zagrijavali publiku koja se u vecem broju pocela skupljati nakon 22 sata.

Pulska Nola raspjevala ju je svojim poznatim pjesmama poput "Dio tebe" i "Do kraja", ali i obradama stranih hitova poput "Me and Bobby McGee" Janis Joplin. Ipak, najvece oduševljenje publike izazvao je njihov hit "Iznad oblaka" koji je ove godine osvojio Porina za pjesmu godine.

Popularni rijecki Belfast Food svojim su irskim melodijama rasplesali prisutne, a nakon njih nastupio je Dražen Turina Šajeta, koji je imao i ulogu voditelja programa.

"Ovaj nacin proslave zaista je super. Rock koncerti kojima se ovaj dan obilježava vec imaju neku tradiciju. Dan županije tice se svih koji u njoj žive, a tako i mladih stoga je normalno da se ovakve proslave organiziraju. Danas imamo super program i puno mladih ljudi jer, ipak, županija pociva na mladim ljudima" kazao je raspoloženi Šajo.

Nakon Šajete nastupili su legendarni KUD Idijoti koji su svojim hitovima "Za tebe" i "Bandiera Rossa" zapalili publiku.

Jedine kritike koje se mogu uputiti nakon ove proslave odnose se na ne baš kvalitetno ozvucenje kojem ne pogoduje ni betonska konstrukcija pazinskog Bocarskog doma. No, to okupljenima, koji su se došli dobro zabaviti, nije smetalo.

Organizatorima i koordinatorima moraju se uputiti i pohvale jer je koncert imao humanitarni karakter. Organizirano je sakupljanje dobrotvornih priloga za pomoc teško bolesnoj Kseniji Rajko iz Višnjana. Ona je nepokretna i boluje od vrlo teške i u Hrvatskoj neizljecive bolesti.

Zahvaljujuci prvoj humanitarnoj akciji i ljudima dobrog srca njezino je jednomjesecno lijecenje u Kini dovelo do prvih znakova poboljšanja. Pocetkom studenog Ksenija Rajko trebala bi otici na daljnje lijecenje u Peking. Oni koji žele pomoci mogu uplatiti dobrotvorni prilog na broj žiro racuna Privredne banke, poslovnice u Porecu: 2340009-3200363364.


Podijeli: Facebook Twiter