Rock klasici u jazz maniri i obratno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su na pozornici pulskog Rock Caffea uobicajeni nastupi raznih rock i blues cover grupa, nastup trija Petar, Joe & Lela ponudio je nešto totalno drugacije - rock klasike u jazz varijanti i jazz standarde u rock maniri.

Da je jazz bio nezaobilazan u izvedbi, dovoljno govori bogato koncertno iskustvo glazbenika koji su se predstavili - to je bandleader, udaraljkaš Petar Curic, koji se školovao u Puli, Londonu i New Yorku, te je umjetnicki ravnatelj nedavno održanog susreta bubnjara East Meets West u Grožnjanu. Njemu se pridružio bracni par, hammmond orguljaš Joe i pjevacica Lela Kaplowitz, dobro poznati u domacim jazz krugovima, a bilo je tu i gostiju - basisti Ninoslav Vidovic, Nenad Mirt i Petar Bazdanovic.



Veliki broj gostujucih glazbenika pretvorio je vecer u svojevrsni jam session, a iako su ovoga puta gostovala tri basista, Curic je istaknuo da žele poticati takav oblik muziciranja, koji još uvijek nije uobicajen na pulskim pozornicama. Prigodu za to pulski glazbenici ce imati uskoro, jer je najavljeno ponovno gostovanje ovog trija na pozornici Rock Caffea.

Brojna publika u Rock Caffeu tako je mogla cuti rock klasike poput "Come Together" The Beatlesa, "I Just Wanna Make Love to You" i druge koji odlicno zvuce upotpunjeni jazz improvizacijama, ili pak jazz standarde poput "Autumn Leaves", "Night in Tunisia" i drugih u rockerskom ruhu.


Podijeli: Facebook Twiter