Rock je stvar životnog odabira, tu nema kalkulacije

Vili Bassanese, Ante Mišura, Milan Antolović, Valter Flego i Zlatko Komadina na otvaranju sajmova (M. MIJOŠEK)
Vili Bassanese, Ante Mišura, Milan Antolović, Valter Flego i Zlatko Komadina na otvaranju sajmova (M. MIJOŠEK)

Prvi Rock Camp Pula održat će se od 24. do 28. kolovoza u Circolu. Radi se o projektu pokrenutom u cilju edukacije mladih rock glazbenika, namijenjenom osobama koje već imaju podlogu vladanja nekim glazbenim instrumentom te se može nazvati usavršavanjem glazbenoga znanja, iako je i više od toga. Mjesta za radionice ima još malo a prijave se primaju na [email protected].

Polaznicima Rock Campa Pula pružit će se jedinstvena prilika da se druže, razgovaraju te uče od najboljih glazbenika na hrvatskoj sceni, a i šire, i na taj način usavrše svoje znanje te dobiju dodatnu motivaciju za svoj daljnji rad. Kroz brojne radionice polaznici će usavršavati sviranje instrumenata koji se koriste u rock glazbi poput gitare, bas gitare, klavira/sinta, bubnja te pjevanja. Osim radionica, polaznici će moći prisustvovati i razmjenjivati iskustva na brojnim jam sessionima koji će se odvijati na različitim lokacijama u gradu te prisustvovati na večernjim rock koncertima.

Organizaciju Rock Campa Pula potpisuju iskusni organizatori rock koncerata i učitelji glazbe kojima je cilj educirati i usmjeriti mlade glazbenike te ih motivirati za daljnji rad. Inicijatori i organizatori su Tatjana Giorgi iz SKG Čarobna frula i Edi Ljubić iz moto kluba Twin Horn MC.

Kamp se sastoji od radionica pjevanja, bas gitare, električne gitare i bubnja. Predavači, nositelji radionica su bubnjar 2Cellosa Dušan Kranjc, gitaristi Mauro Giorgi i Alen Spada, klavijaturist Edvard Kancelar, basist Boris Bošković te voditeljica pjevanja Tiana Kruškić.

Osim nositelja radionica tu je i veliki broj pomoćnika i volontera, na prvom mjestu svirači njemačkog banda Sistersoul and blaxperts te članovi SGK Čarobna frula.

Rock Camp Pula namijenjen je i svima koji žele podržati mlade glazbenike i pogledati što su naučili. Svake večeri održat će se rock koncert na koji će ulaz biti besplatan. U bogatom programu prvog Rock Campa Pula naći će se i mladi odlični bendovi. Jufkamental je autorski bend iz mostarske Rock Škole a za bubnjem sjedi sin od bubnjara iz poznatog benda Dubioza Kolektiv. Obrade klasičnog rocka iz 70-ih a i pokoju svoju stvar zasvirati će i Nevermind, bend koji dolazi iz Slovenije, sastavljen od mladih glazbenika.

- Predavači su svi oduševljeno prihvatili poziv iako su zauzeti ljetnim angažmanima. Imamo prijava iz susjedne BiH i iz Slovenije. Ostali prijavljeni su s područja Istre. Svakako očekujemo puno veći odaziv slijedećih godina kad bude vidljiv rezultat prvog izdanja. Uspostavili smo i suradnju s Rock školom iz Mostara, kažu organizatori koji podsjećaju da Pula slovi za grad rocka i da u njoj ima dosta mladih rock sastava.

- Djeci su i dalje najprivlačniji instrumenti gitara i bubanj što je odlična pretpostavka da će s vremenom i cijeniti glazbu u kojoj su upravo ti instrumenti naglašeni. Rock je kao glazba uvijek bio u manjini, ali je sveprisutan i živi. On je stvar životnog odabira, tu nema kalkulacije. Tko voli rock taj i živi rock. Svakako doprinos daju i mjesta kao što su rock barovi Rock caffe i Mimoza koji njeguju live rock svirke te odgajaju nove generacije, kažu organizatori.

Velik doprinos rock sceni svakako daju i bajkeri. Moto klub Twin Horn MC više od 20 godina održava razna moto okupljanja koja su uvijek popraćena rock koncertima. Ovogodišnji Croatia Bike Week održat će se u Puli odmah nakon Rock Campa te će i ove godine na njemu nastupiti petnaestak kvalitetnih rock bendova. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter