Roce: Svađa između IDS-a i SDP-a je farsa

Stjepan Gabrić, Marino Roce i Zrinko Kajfeš (Snimio Manuel ANGELINI)
Stjepan Gabrić, Marino Roce i Zrinko Kajfeš (Snimio Manuel ANGELINI)

Kukuriku koalicija odlučila se za dva kandidata za istarskog župana. To je prijevara građana koji zapravo glasaju za istog. Svađa među njima je farsa, stav je predsjednika istarskog HDZ-a Marina Rocea o posljednjim događanjima na istarskoj političkoj sceni, o odnosima IDS-a i SDP-a te o kandidaturi Valtera Flega i Damira Kajina.

Roce Smatra da će se nakon izbora pokazati da su IDS i SDP zapravo zajedno.

"Sada kada nemaju koga prozivati jer su zajedno na vlasti, počeli su optuživati jedni druge", istaknuo je Roce. Na upit s kim će oni izaći na izbore, odnosno tko će im biti kandidati za župana i za gradonačelnika primjerice u Puli, Roce je odgovorio da se ta stranka tek sprema za izbore. U HDZ-u najavljuju samostalan izlazak u svim istarskim općinama i gradovima.

Roce je kazao da Kukuriku koalicija sve više centralizira zemlju, da se sve manje spominje Istra, a sve više regija Zapadni Kvarner, da time vlast pokazuje da želi "odlučivanje vratiti preko Učke". Podsjetio je da je Istra u vrijeme Franje Tuđmana dobila status županije.

Spominjući nerealizirane projekte aktualne županijske vlasti, Roce je ustvrdio: "Istra i dalje tone. Ne spominju se gospodarski projekti, gradnja golf terena ili investitori u Brijuni rivijeru. Zašto nam golf više nije potreban?", upitao se Roce. Spomenuo je i izgradnju kružnog toka u Šijani, rekavši da se on mogao početi graditi i prije tri godine, kada su sadašnje stranke okupljene u Kukuriku koaliciji inzistirale da bude na dva nivoa, a sada im je dobar i jedan. Za pulsku bolnicu je rekao da je zapelo s financiranjem i da se više ne spominje investicija od 650 milijuna kuna, već upola manja.

Stjepan Gabrić, potpredsjednik istarskog HDZ-a i predsjednik pazinskog ogranka te stranke smatra da IDS godinama stvara umjetni sukob sa Zagrebom. "Pitanje je li problem bio u Tuđmanu, Račanu, Sanaderu, Milanovića ili je problem ipak ovdje", rekao je. Njegovo je mišljenje da IDS nikada nije imao u vidu interese Istre, već članova stranke.

Predsjednik pulske organizacije stranke Zrinko Kajfeš osvrnuo se na manji broj stanovnika u najvećem istarskom gradu u odnosu na popis prije deset godina. Kajfeš smatra da je pad broja stanovnika za 2.300 dokaz da Pula nije raj. Istaknuo je da Pula nazaduje, za što je odgovaran njen gradonačelnik. (Bojan ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter