Roce: Lokalna vlast prespora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Spoj cvora Pula s Medulinom je sigurno najkvalitetnije rješenje za Pulu, smatra Marino roce, celnik istarskog HDZ-a.

"Lokalna uprava dugi niz godina tu ideju nije prihvacala i pokušavali su crtati kružne tokove ispod Vodnjana i slicno. Petlja i kružni tok u Šijani na dva nivoa je slijedeci projekt koji ce HDZ podržati. Žalosti nas medutim cinjenica što su Hrvatske ceste još unazad pet godina imale u proracunu osiguranih 40 milijuna kuna za izgradnju ceste od stancije Peliceti do Šijane. Tada su se gradani pobunili zbog izmjene prostornog plana, pa su se desili lokalni izbori i promjena vlasti. Tako i s ovom investicijom kasnimo najmanje pet godina.

Time zakljucujemo da lokalna uprava ne razmišlja o opcim interesima gradana, vec prostornim planovima rješava neke subjektivne stavove i probleme. Primjer je i plinovod prema Porecu i Umagu, u što je uloženo 22,5 milijuna eura a vec godinu i pol dana sve stoji i ništa se ne radi. Upuceni kažu da ce tako ostati najmanje tri godine", istaknuo je Roce.

"Isto se dešava s projektom izgradnje željeznice kroz Ucku. Kad se radio projekt nizinske pruge Zagreb-Rijeka govrili smo da pruga mora završiti u Puli. Vlada RH je to prihvatila i sada se ceka odluka Županije koja kasni nekoliko godina", ustvrdio je Roce. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter