Roce i Sever sigurni kandidati, Lovorka Tomicic još razmišlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cini se da bi nadolazeci izbori za predsjednika HDZ-a Istre mogli biti zanimljiviji od prijašnjih. Po nekim informacijama u stranci, po cijelom poluotoku ima clanova koji iskazuju interes za kandidiranje za to mjesto. No, zasad uglavnom u stilu - jedan dan bih se kandidirao, drugi bih odustao, a treci se opet predomislio.

Zasad je jedino Patrik Sever iz Ližnjana javno obznanio svoju želju da se kandidira za celnika stranke u Istri, i to s obrazloženjem da treba "uvesti reda medu clanove i vodstvo, promijeniti politiku razgovora s oporbom i HDZ približiti svim gradanima Istre".

S druge strane, u izjavi za Glas Istre u srijedu i aktualni šef istarskog HDZ-a Marino Roce otkrio je da ce se opet kandidirati.

- Namjeravam se kandidirati za predsjednika, potvrdio nam je Roce. I on je cuo da ima osoba koje se takoder žele kandidirati za to mjesto, ali samo mu je Sever, još prije mjesec dana, to i osobno rekao.

Roce podsjeca da i na samoj skupštini, koja ce se održati 27. travnja u Spomen domu u Pazinu, ima mogucnosti za isticanje kandidature.

U zadnji ce trenutak o tome hoce li se ili nece kandidirati odluciti i Stjepan Gabric koji je, dobivši više glasova od protukandidata, izabran iznova na staro mjesto celnika stranke u Pazinu. O tome hoce li se ili nece kandidirati za šeficu stranke u Istri, tek ce narednih dana odluciti i Lovorka Tomicic iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter