Roce: HDZ ne koalira s IDS-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nitko ne osporava postojanje procesa oko vlasništva nad zemljištem na Brijuni rivijeri. Dok se ti sporovi ne dovrše ne može se ici ni u izgradnju, niti se može realizirati projekt, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce, odgovarajuci na pitanje o projektu Brijuni rivijera.

Upitan za eventualnu koaliciju s IDS-om, kojem su HDZ-ovi glasovi u Puli omogucili prolazak projekta pred Gradskim vijecem, Roce je rekao da nema nikakve koalicije.

- Ako se radi o necemu što je kvalitetno, nitko me ne može sprijeciti da za to glasam, bez obzira tko je s druge strane, kazao je Roce.

Osvrnuo se na cinjenicu da je SDP, kao IDS-ov koalicijski partner u Županiji i Gradu Puli, glasao protiv ugovora o Brijuni rivijeri.

- Cudi me i žalosti da SDP na kraju nije glasao za taj projekt. Ne znam u cemu je bio problem SDP-a, osim politikantsva. Jer u ovo vrijeme svaka kvalitetna investicija daje našem gospodarstvu više. Stoga, svaku poduzetnicku inicijativu, koja ima kvalitetu, treba podržati, rekao je Roce.

Priznao je da je i istarski HDZ svojedobno bio protiv projekta, ali, kako je kazao, samo zato što je do 2006. bila predvidena prodaja zemljišta. Na novinarsko pitanje koliko je Vlada u proracunu osigurala sredstava za projekte bolnice u Puli i Brijuni rivijeru, Roce je odgovorio da zasad nema potrebe za time. "Vlada financira sve tekuce potrebe tih projekata", kazao je Roce.

Ivan Bubic, koji je predstavljen kao državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, a na presici je bio u ulozi clana HDZ-a, istaknuo je da je potpisivanje dvaju ugovora, onog o izgradnji nove pulske bolnice te o Brijuni rivijeri, od izuzetnog znacaja "jer donose novu kvalitetu politickog djelovanja" u Istri.

- Postignut je konsenzus dvije najjace stranke na Poluotoku, IDS-a i HDZ-a, usprkos protivljenju nekih stranaka. To je najbolji putokaz kako se zajednickim djelovanjem i, rekao bih, odlucnom vožnjom u istom smjeru mogu postici bolji gospodarski, politicki i sveukupni odnosi, kazao je Bubic.

Rekao je i da se u javnosti spocitava da HDZ-ova Vlada u posljednjih osam godina nije cinila ništa za projekt Brijuni rivijera, podsjetivši da je Jadranka Kosor na celu Vlade 25 mjeseci.

Osim što je naširoko hvalio poteze Vlade, Bubic je iznio podatak da je od 2004. do 2010. država u Istri sufinancirala izgradnju 18 poduzetnickih zona s 26,8 milijuna kuna. Ove godine planira sufinancirati još pet takvih zona s više od dva milijuna kuna. (B. ŽIŽOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter