Roce: Dobra sezona i dosta ponuda

Goran Roce (M. ANGELINI)
Goran Roce (M. ANGELINI)

Ostvare li se najave o odlascima nekih igrača iz pulskog prvoligaša, ništa više u svlačionici neće biti kao dosad. Jer odlazak dvojice stanovnika s najduljim stažom u njoj, Mislava Anđelkovića i Gorana Roce, izmijenit će kompletnu "krvnu sliku" Istre 1961. Anđelković je već rekao da će nakon osam godina sigurno napustiti klub, a na istom je tragu i najbolji strijelac kluba ove sezone s deset postignutih golova Goran Roce, koji je dres ovog kluba prvi put ponio u sezoni 2007/08.

- Ugovor s klubom mi istječe na kraju sezone i nisam još odlučio gdje ću nastaviti karijeru, ali mislim da neću ostati u Istri 1961, već ću potražiti novi klub, rekao je nakon jednog od posljednjih treninga ove sezone, Goran Roce.

Dobre igre i postignuti golovi skrenuli su pažnju na stasitog Žminjca, pa ponude stižu s brojnih adresa, i iz HNL-a i iz inozemstva.

- Primarno bih želio otići izvan Hrvatske, i zbog godina i zbog dobre sezone koju imam iza sebe. Ponuda ima dosta, predstavnici klubova me svakodnevno zovu, pa ćemo vidjeti.

Šuška se da, kao i za Anđelkovića, postoji i ponuda Rijeke?

- Ne bih o tome. Nisam još ništa konkretno potpisao.

Nedjeljni nastup protiv Lokomotive mogao bi tako prštati emocijama zbog odlazaka brojnih pulskih igrača. Anđelković priželjkuje utakmicu za publiku, no Roce misli da će to biti natjecateljska utakmica, iako niti jedan suparnik ne može promijeniti poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Nakon susreta s Lokomotivom uslijedit će brojni odlasci iz pulskog kluba. Neki će, poput Milića i Sušića, ostvariti transfere koji će napuniti klupsku blagajnu, neki najvjerojatnije odlaze jer im je istekao ugovor poput Anđelkovića, Roce i Aganovića, a neki će otići zbog nezadovoljstva prikupljenom minutažom poput Bačelić Grgića i Prelčeca.

Trener Istre 1961 Igor Pamić u potrazi je za novim licima. U nizu igrača koji su se našli na njegovom popisu, uz već znanog Vlatka Uzelca (Winterthur), je i Vinkovčanin Mile Škorić, stoper drugoligaša HAŠK-a. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter