Roce: Bez Tudmana ne bi bilo ni Kajina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na izjave IDS-ovca i saborskog zastupnika Damira Kajina u cetvrtak je odgovorio vrh istarskog HDZ-a. "Istru ste lagali, a sada i izdali", porucio je Kajinu Marino Roce, šef HDZ-a Istre.

HDZ-ov celnik tvrdi i da je Kajin godinama obmanjivao i lagao Istrane te prikrivao korupciju. Podsjetio je i da je Kajin izgubio izbore za predsjednika države, a da sada želi biti na vlasti pa je ušao u Kukuriku koaliciju "za svoj uski osobni i stranacki interes".

Dokaz za te svoje rijeci Roce nalazi u tome što je državna vlast na celu sa SDP-om, ciji je dio bio i IDS, zaustavila sve investicije u Istri, spominje rasprodaju zemljišta u Barbarigi i Dragoneri, prostorne planove koji su prilagodavani investitorima…

Pitao je Kajina i gdje su njegove osude kada se radi o SDP-ovim aferama u Rijeci, o onima HNS-a i Cacica te o poslovima Hypo banke u Istri.

"Na vaše uvrede HDZ odgovara konkretnim djelima", tvrdi Roce i navodi projekt Brijuni rivijera i Istarski ipsilon. Kajinu je porucio i da Istra kroz povijest nikada nije bila svoja.

"Nije bila Istra hrvatskog naroda i Istrana do dana kada je HDZ na celu s dr. Franjom Tudmanom stvorio hrvatsku državu, demokratsku, samostalnu i suverenu.

Tada je Istra postala svojina hrvatskog istarskog naroda", videnje je povijesti ovog prostora predsjednika istarskog HDZ-a. Tvrdi i da se Kajin našao medu prvima na vladajucim pozicijama u lokalnoj vlasti Istre zahvaljujuci HDZ-u i Tudmanu.


Podijeli: Facebook Twiter