Roc spreman za armonike mice na batunice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni, 24. susret sviraca dijatonskih harmonika Z armoniku v Roc u ovaj ce glagoljaški gradic druge svibanjske nedjelje privuci šezdesetak harmonikaša iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Švicarske. Na rockoj ljetnoj pozornici kao gosti susreta nastupit ce i svjetski prvaci u pojedinim kategorijama. Ovogodišnja smotra posvecena je Renatu Pernicu, u povodu desete godišnjice njegove smrti.

Predsjednik rockog ŽKUD-a "Renato Pernic" Davor Grabar i suorganizator u zabavnom dijelu programa Renis Gržinic na konferenciji za novinare istaknuli su da je program upotpunjen subotnjim vecernjim koncertom dalmatinskog štiha.

Dvodnevni tradicijski susret pocinje u subotu u 15 sati promenadom limene glazbe KGD-a Mosor iz Klis Kose, u 19 sati je koncert svjetskih prvaka iz Italije, a u 21 sat na Ljetnoj pozornici u Rocu pocinje koncert klape Cambi i Lidije Bacic. Voditelj programa je Mario Batiffiaca.

- Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca turneju je pocela na Poljudu, a nakon Rijeke i Zadra prikljucila joj se i Lidija Bacic. Rocki koncert predzadnji je u sklopu velike turneje koja završava u Domu sportova u Zagrebu, istaknuo je Gržinic. Ulaznice su u pretprodaji u Pazinu, Buzetu i Lupoglavu.

U nedjelju u 13 sati bit ce otvorena izložba Udruge željeznicara slikara Plavo svjetlo iz Zagreba, na kojoj ce se akvarelima predstaviti Jadranka Štajduhar iz Siska, Kruno Klemar iz Zagreba izložit ce crteže olovkom i ugljenom, dok ce njegov sugradanin Anton Stipetic prezentirati svoja ulja na platnu. U 14.30 mimohod je limene glazbe KGD-a Mosor, a sat kasnije pocinje mimohod sviraca smotre.

Središnji dogadaj, nedjeljni koncert sviraca na dijatonskim harmonikama, pocinje u 16 sati. Dva sata kasnije nastupit ce svjetski prvaci u sviranju na dijatonskim harmonikama, a u 19.30 pocet ce zabava uz grupu Lady Luna.

Tradicionalni susret sviraca sve popularnije trieštine ili kako joj tepaju "armonike mice na batunice", organizira rocki ŽKUD pod pokroviteljstvom Grada Buzeta, Istarske županije, Ministarstva kulture i buzetske Turisticke zajednice. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter