Robotrka na prstenac: Ivan Blašković slavodobitnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa Vitezovi Kanfanara iz Osnovne škole Petra Studenca Kanfanar, u sastavu Matija Šen, Matija Tanković i Marin Pokrajac, s mentorom Nijazom Alagićem, osvojila je prvo mjesto na završnom natjecanju 3. Robotrke na prstenac 2015. godine, održane proteklog vikenda u Barbanu. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mušketiri Društva za robotiku Istra, u sastavu Antonio Lagundžija, Matija Županić i Gregor Mihaljević, s mentorom Draganom Pantićem, a treće ekipa Brze i žestoke OŠ Jure Filipovića Barban, koju su činile Ana Verbanac, Iva Verbanac i Elma Mazić, s mentorom Mirzom Salihovićem.

Organizatori 3. Robotrke na prstenac bili su Hrvatski robotički savez, Društvo za robotiku Istra, Grad Barban i OŠ Jure Filipovića Barban. Na 3. Robotrci sudjelovalo je više od 40 učenika osnovnih škola u 11 ekipa iz Pule, Krka, Barbana, Kanfanara, Delnica i Rijeke.

U okviru ovogodišnje Robotrke na prstenac održana su tri natjecanja - 30. svibnja u Industrijsko-obrtničkoj školi Pula u Puli, 18. lipnja u OŠ Čavle u Čavlima te 22. kolovoza u dvorištu crkve sv. Nikole u Barbanu. Na svakom pojedinačnom natjecanju u Puli, Čavlima i Barbanu proglašene su tri najuspješnije ekipe, a na završnom natjecanju u Barbanu tri najuspješnije ekipe koje su sveukupni pobjednici i slavodobitnik 3. Robotrke na prstenac.

To su ove godine ekipa Gladijatori Društva za robotiku Istra, u sastavu Ivan Blašković, Andrej Todić, Leon Dukanović i Agreš Dominik, s mentorom Draganom Pantićem, koja je osvojila prvo mjesto, ekipa Vitezovi Kanfanara iz OŠ Petra Studenca Kanfanar (drugo mjesto) te Brze i žestoke OŠ Jure Filipovića Barban (treće mjesto). Slavodobitnik 3. Robotrke na prstenac s najviše pogođenih punata (17,5) je Ivan Blašković, član ekipe Gladijatori Društva za robotiku Istra. Drugo mjesto u pojedinačnoj konkurencije zauzeo je Andrej Todić s 15,5 punti, također član ekipe Gladijatori, a treće mjesto Matija Tonković s 14 punti, član ekipe Vitezovi Kanfanara. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter