Robinzonski smještaj u kolibama, pećinama i starim kućama?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo turizma otvorilo je javnu raspravu o Prijedlogu izmjena Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata čime žele omogućiti tzv. robinzonski smještaj i u obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima te domaćinstvima. Pozivaju se na potrebe suvremenih turista koji uz klasične smještajne objekte sve više preferiraju jednostavnije, opuštenije i nesvakidašnje načine smještaja, što bliže prirodi.

Specifično tržište

Do sada su takvi oblici smještajne ponude bili mogući samo u ruralnim sredinama i to putem registriranih tvrtki, odnosno u ugostiteljskim objektima za smještaj, a ovim izmjenama spomenuta smještajna ponuda proširuje se i na urbana područja te na ostale pružatelje usluga smještaja u turizmu.

- Kreacijom novih proizvoda robinzonskog smještaja u neuobičajenim uvjetima omogućuje se ponuda za specifične tržišne skupine. Osim što ćemo stvaranjem dodatne i drugačije smještajne ponude ojačati konkurentnost pojedine destinacije, ove će izmjene Pravilnika omogućiti pojedincima, domaćinstvima i OPG-ima ostvarivanje dodatnih prihoda od poslovanja, ali što je najvažnije, i samozapošljavanje inovativnih, mladih i kreativnih osoba, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli. (D. PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter