Robin Hood stigao u "rodno" Završje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Večeras u Završju počinje snimanje prvih kadrova filma ''Robin Hood: Origins'' u kojem glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx i Jamie Dornan, a režiser je Otto Bathurst. Izvršni producent je E. Bennett Walsh, a jedan od producenata je planetarno popularni Leonardo Di Caprio. Ukupni budžet filma iznosi 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju. Nakon Dubrovnika koji je uspješno "odglumio" srednjovjekovni Nottingham, filmska ekipa se preselila u Završje koje je za ovu prigodu postalo rodno mjesto legendarnog Robina Hooda.

Početni kadrovi

U Završju se snimaju početni kadrovi filma u kojima Robin Hood dolazi sa zgarišta svog rodnog grada i na ruševinama svog doma odlučuje povesti borbu protiv zloglasnog šerifa od Nottinghama. Snimanje će se odvijati dva dana, nakon čega ekipa odlazi na druge lokacije. Međutim, u ove će se krajeve vratiti na proljeće, kada priroda ozeleni, da bi u prikladnijem ambijentu, kod mosta Parenzane, snimila bitku između Hoodovih pobunjenika i Šerifovih vojnika.

Zauzeta filmska ekipa nije bila raspoložena za izjave, stoga smo od Claudia Stocovza, načelnika općine Grožnjan, pokušali saznati što takav projekt znači za Završje. On na to gleda kao na uspješan nastavak suradnje sa zagrebačkom "Pakt Mediom", hrvatskim partnerom na ovom projektu, s kojom je općina Grožnjan surađivala tijekom snimanja filma "The lake" redatelja Stevena Qualea. Naime, gradići poput Grožnjana i Završja, u kojima je vrijeme stalo, idealne su pozornice za snimanje povijesnih filmova. Stare ulice i sačuvane povijesne građevine prikladne su kulise posebno za filmove srednjovjekovne tematike, stoga je općina Grožnjan sa svim svojim resursima uvijek na raspolaganju filmskim ekipama koje žele snimati na ovdašnjim lokacijama i koristiti jedinstvene urbane i prirodne specifičnosti ovog kraja. (Mirjan RIMANIĆ, snimio Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter