Robin Hood premijerno za blagdan Sv. Nikole


Predstava "Robin Hood" Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula bit će premijerno izvedena 6. prosinca, za blagdan Sv. Nikole, u pulskoj kazališnoj kući. Predstavu režira Andrea Gotovina koja potpisuje i koreografiju.

Songovi Marijane Peršić

Robin Hood je legenda koja se predajom provlači već stoljećima njegujući mit o junaku, borcu za pravdu, za slabe i nemoćne. Tom snažnom društvenom akcijom Robin je Hood kao lik uvijek aktualan i svjež.

I upravo ta tematska aktualnost i njen vremenski kontinuitet su znakoviti, jer postavljaju svima nama pitanje: "Ima li ikakve mogućnosti za društvenom promjenom, za borbu protiv nepravde, protiv tlačitelja, za slobodu?" Kao što govore stihovi songa koje je napisala Marijana Peršić "Nebo i zvijezde rodit će taj dan/Kad prijatelji bit će svi bozi!/Tad ljubav više neće biti san!/Zemlje i ljudi u čvrstoj slozi!".

Autor glazbe je Marijan Jelenić, kostimografkinja Desanka Janković, scenografkinja Breza Žižović, a oblikovatelj svjetla Dario Družeta. Asistentica scenografkinje je Katja Taljat, lektorica Mirjana Doblanović Pekica, a ilustratorica Gaia Radić.

Brojni su glazbeni suradnici na ovome projektu: Tatiana Giorgi, Dean Vitasović, Ervis Pintar, Goran Farkaš, Ljuban Rajić, Sanjin Banić Bane i zbor Čarobna frula (songovi snimljeni u Studiju Partyzan).

Veliki glumački ansambl

U naslovnoj ulozi glumi Filip Lugarić, a Mali John je Aleksandar Bančić. Fratar Tuck je Damir Lampe, Šerif Rade Radolović, a Šerifovi pomoćnici Svenia Antić i Gaia Radić, dok je Princ John Fran Vozila. Luda je Saša Marković, Lady Marion Mateja Kurilić, a Dadilja - Romina Vitasović. Kralja Richarda tumači Filip Josip Turk, a Majku Miriam Hichri.

Djevojčica je Iman Šehić, a članovi Družine su Filip Blažević, Nikola Dubroja, Filip Josip Turk, Leonarda Sep, Alma Tognon i Sanela Hasanbegović. Narod su Sara Stepanović, Anastasia Garić, Tisa Kliček, Lucija Brkić, Jana Fočak i Michelle Salome Kursar, a Vojska Katja Božinović, Mei Ven, Karla Medakov, Dora Macuka, Luanna Počerek, Gaia Komšo, Tara Buić, Melissa Malešević, Iman Šehić i Anastasia Garić.

Pretpremijera je na rasporedu 6. prosinca u 11 sati, a premijera istoga dana 18 sati. Reprize će se održati 8. prosinca u 9.30 i u 11 sati, 9. prosinca u isto vrijeme, a 10. prosinca u 10.30 sati. Dana 11. prosinca predstava je na programu u 10.30 sati i u 18, a 12. i 13. prosinca u 11 sati. "Robin Hood" igrat će se i 15. prosinca u 9.30 i u 11 sati, 16. prosinca u 10.30 i u 18 sati, 17. prosinca u 9.30 sati i u 11 sati, te 18. i 19. prosinca u 10.30 sati. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter