Robertu Paviću prva nagrada sutlovrečkog Photo Cityja

Masha Ru nagrađena je za najbolju kolekciju - 'Green and grey'
Masha Ru nagrađena je za najbolju kolekciju - 'Green and grey'

Drugi Photo City, natječaj koji organizira sutlovrečki Klub amatera fotografije (KAF), nosi kozmopolitski karakter, pokazalo je to otvorenje izložbe najboljih radova na temu početka u galeriji Placa.

Izložba je otvorena proteklog vikenda, a od 280 autora iz 49 zemalja prvu nagradu odnio je Zagrepčanin Roberto Pavić za fotografiju zadarske atrakcije Pozdrav Suncu ("Greeting to milky way") dok je Masha Ru, Ruskinja s boravištem u Nizozemskoj, nagrađena za najbolju kolekciju.

Najbolje radove birao je stručni žiri koji su činili Adnan Bubalo (Bosna i Hercegovina), Damjan Uršić (Slovenija) i Dalibor Talajić iz Rovinja, a nagrade je dodijelio Kristijan Macinić, predsjednik KAF-a.

- Proširili smo se na cijeli svijet i pridobili puno više ljudi pa je i kvaliteta fotografija veća. Tri četvrtine odabranih radova je crno-bijelo, a išlo se na to da su fotografije upečatljive jer je svaki autor imao svoju viziju početka, rekao je Macinić.

Uz hrvatske fotografe, najbrojniji su bili oni iz Indije, koji su i dobili nagrade za drugo i treće mjesto, Somenath Mukhopadhyay i Sudipto Das, dok je četvrta bila Elena Kusalo iz Splita. Nagrađeni su i Rina Vukobratović iz Srbije, Ivan Kelava iz BiH i Edgaras Vaicikevičius iz Litve, a pohvaljeni su radovi Geregelyja Kömöza iz Mađarske, Maje Medić iz Srbije, Olge Ganzha iz Nizozemske, Vilde Inderhus iz Norveške te Rajana Miloševića iz Hrvatske.

Na otvaranje izložbe je došao prvonagrađeni Roberto Pavić, 34-godišnji amaterski fotograf, koji je za svoje dramatične crno-bijele radove osvojio niz nagrada. Kako fotkanje uglavnom povezuje s putovanjima, tako će mu dobro doći i nagradni boravak u Istri, koji mu je dodijelio sponzor Sol Melia Umag, dok će Masha Ru, 28-godišnja doktorantica matematike i multimedijalna umjetnica koja živi u Amsterdamu, Istru vjerojatno posjetiti iduće godine kad u Placi bude otvarala vlastitu izložbu.

Izložba se može razgledati do 6. ožujka od 8 do 15 sati, a radnim danima treba se najaviti na broj 448-195 te na 091 386 3845 nakon radnog vremena. Radovi se mogu vidjeti i na linku KAF-a. (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter