Roberta i Ljiljana: Energično, toplo i spontano

Roberta Razzi
Roberta Razzi

Snijeg i poledica nisu spriječili karizmatične Labinjonke da u subotu navečer dođu do Savičente. Energičnim, toplim i spontanim nastupom Roberta i Ljiljana i više su nego ugrijale atmosferu u oštariji Ferlin.

Na početku je Mladen Lučić Luc predstavio labinsko-afričku umjetnicu Ljiljanu Vlačić čijim su radovima posjetitelji bili oduševljeni. Istaknuo je da je razlog dosadašnjeg neugošćavanja ove umjetnice u šikutskim prostorima njezino izbivanje iz Istre, a nikako kvaliteta njezinog umjetničkog stvaralaštva. Ljiljana je u Savičenti predstavila presjek svojih dosadašnjih radova. Sama je istakla da su radovi rezultat njezinih emocija i da isključivo one motiviraju njezino likovno stvaralaštvo.

Književni dio večeri podignuo je na noge i zaintrigirao i one koji su u oštariju svratili slučajno, nekako nezainteresirani za samo zbivanje. Kako i ne bi kad gošća naprosto oduševljava svojom pojavom i nevjerojatnom životnom radošću! U razgovoru s Marijom Benčićem je autoironično, hrabro i otvoreno govorila o sebi kao ženi, kćerki, ljubavnici, voditeljici bauštele te pjevala i plesala. Njezine pjesme nikoga nisu ostavile indiferentnim. "Amor", "Čestitka za rojsni don", "Zač mi ne receš da me imaš rad?", "Kuraj", "Terra Magica" neke su od "prigodnih" pjesama koje je Roberta prezentirala. Govorila je i o svojoj ljubavi prema zabavnoj glazbi, prema ljubavnim pjesmama Miše kojeg vidi i kao idealnog izvođača nekih svojih neobjavljenih pjesama na dalmatinskom. Zaključila je pjesmom "Noć va angošte" koja slavi ljubav, putenost i izaziva trnce po čitavom tijelu.

Za glazbeni dio večeri pobrinuli su se lindarski Labinjoni Noel Šuran i Branimir Šaina, a gastroužitak, prezentacijski pomalo inspiriran Robertinim pjesmama, spremili su Rino, Šilijo i Klaki.

Grill peace se nastavlja sljedeću subotu uz Ivonu Orlić – etno i Karmen Orlić – foto. (M. D.)


Podijeli: Facebook Twiter